Vabavõitlejad peavad leidma uue väljundi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabavõitleja Henri Hiiemäe (oranžide kinnastega) kohtumises Saulius Buciusega.
Vabavõitleja Henri Hiiemäe (oranžide kinnastega) kohtumises Saulius Buciusega. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna Eesti suurim vabavõitluse liiga Raju läheb määramata ajaks puhkusele, kaob Eesti MMA-sportlastel üks oluline väljund oma oskusi realiseerida. Raju peakorraldaja Ott Tõnissaare sõnul peavad kodused sportlased end nüüd natukene ümber orienteerima.

«Kodumaise liiga ülesanne on kasvatada sportlasi üles ning anda neile võimalus enese teostamiseks. Hüpe välisliigasse on loomulikult raske, kuna ka teiste riikide liigad tegelevad eelkõige oma sportlaste arendamisega,» arutles Tõnissaar. Siiski jääb kohalikele amatööridele võimalus osaleda edasipidi 3D liigas.

Tõnissaare arvates on MMA nii kiiresti kasvav spordiala, et igasuguseid väljundeid tuleb kogu aeg juurde. Üha enam tõstab pead amatöörsport, mis jõuab tasapisi maadluse ja poksi tasemele. Korraldatakse Euroopa ja maailmameistrivõistlusi ning pikemas perspektiivis võiks ala jõuda ka olümpiamängudele.

Tõnissaare sõnul peab olümpia nimel tegema veel meeletult lobitööd, kuid ala vastab paljudeski aspektides olümpiajuhtide nõudmistele: tegemist on atraktiivse võistlusspordiga, millel vaadatavusega ilmselt probleeme ei teki. Eesti MMA praegune hea tase annab igal juhul lootust, et positiivse stsenaariumi puhul võiks ka meie sportlased ühel hetkel olümpiapuuri astuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles