Piiroja: koondis on valiksarjaks valmis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja kinnitab, et rahvusmeeskond on kolmapäeval algavaks EM-valiksarjaks valmis, kuid ees ootavad rasked mängud tugevate vastastega.

«Kindlasti oleme võrreldes varasema ajaga sammu edasi teinud,» ütleb viimasel neljal aastal Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Piiroja, kuid lisab kiirelt: «Ega sellist alagruppi nagu meil praegu pole ka enne olnud! Kõige kõvem, mis sai tulla!»

Piiroja sõnu kinnitab FIFA edetabel, mille põhjal on just Eesti koondise alagrupp kuueliikmelistest tugevaim. Meie vastased asuvad pingereas 11. (Itaalia), 13. (Serbia), 19. (Sloveenia), 59. (Põhja-Iirimaa) ja 117. (Fääri saared) kohal.

«Kui meid loositi sellesse alagruppi viienda asetusega, siis esimene eesmärk on 4. koht – tõusta koht kõrgemale, et saada järgmisteks valiksarjadeks tugevam asetus, mis omakorda toob jõukohasemad vastased,» sõnastab kapten koondise sihi.

Praktika aga näitab, et kergeid vastaseid Euroopas enam ei ole. Ehk ainult San Marino, kes kogunud suuri kaotusi. «Jah, ei ole enam selliseid satse, kellest isegi suured üle sõidaks. Seda näitaks ka MM-finaalturniir,» tõdeb Piiroja.

Seda, kuidas oma mängu mängida ka siis, kui vastane kümnekesi trahvikastis istub, mängib jõuliselt ja hoiab kümne küünega 0:0 seisust kinni, on Piiroja saanud kõvasti harjutada Norra esiliigas. «Tabeli alumise otsa meeskonnad on ikka päris jõulised – ragbist või ameerika jalgpallist eristab seda kõike vaid see, et pall on ümara kujuga,» muigab Piiroja.

Ta teab, kuidas eeldatavalt nõrgematega toime tulla: «Pimesi ei maksa rünnakule minna. Hoida taga nullis on kõige tähtsam. Küll me värava lööme, Tarmo Rüütli juhendamisel on ründemäng olnud tulemuslik. Tempo tuleb üleval hoida: kui esimese 60 minutiga ära ei löö, ei tasu kannatust kaotada, sest vastased väsivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles