Aegna Maratoni võitis Mati Mikk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna Maratoni võitis Mati Mikk
Aegna Maratoni võitis Mati Mikk Foto: Liis Härmson

Laupäeva  keskpäeval kõlas Pirita rannal pikk pasunaheli, mille saatel kerkisid veest 115 purje - katamaraanid, optimist ja purjelaudurid startisid 24kilomeetrilisele Aegna Maratoni distantsile.



Palav suveilm ning ebasoodne maatuul pakkusid võistlejatele küllaga väljakutseid, ent alla ei andnud keegi. Pika teekonna Aegnani läbisid kõik katamraani ja 66 purjelaudurit. Lühema distantsi võtsid ette optimistel seilajad ning paljud purjelaudurid, kellele tänavune maraton oli elu esimene.

Sel aastal osalesid maratonil esmakordselt ka optimistid. Viis noort, kel tuli läbida lühike distants Miiduranna sadama all oleva Kuulimunani, jõudsidki rannale tagasi esimestena, parima ajaga 14-aastane Merlilyn Vähesoo. Lühiraja kiireim purjelaudur oli aga Raimo Väli.

22 aastat purjelaudureid veele meelitanud Aegna maraton oli tänavusele üldvõitjale Mati Mikkule juba 13. kord ja ühtlasi kolmas kord astuda pjedestaali kõrgeimale kohale. "Purjelauasport on mõnus, " sõnab ta " isegi masu ja kuumalaine ei sega meid sellega tegelemast. Võistlusi korraldatakse ja neist võetakse osa kõige kiuste".
Mikku järel lõpetas Rein Raud, kolmanda koha sõitis välja formula laual sõitnud Toomas Mölder.  Naiste arvestuse esimene oli Ingrid Puusta.

Aegnani sõitsid lisaks purjelauduritele ka 9 katamaraani ning võit nimetatud arvestuses läks Jüri Saarnokile.

Pealtvaatajaile pakkus elevust surfikarneval, mille käigus selgitati välja aasta vägevaim surfikostüüm. Ain Härmson astus purjelauale mustas ülikonnas, valgetes sokkides ja mustades tantsukingades. Just selline näebki välja stiilseim surfar. Lisaks tõelisele härrasmehele andsid karnevalile värvi ka inglitiibadega meesbaleriin, vampiir ja piraat.

Sportlaste jaoks aga võistlused Pirital sellega aga ei piirdu. Homme asuvad stardiliinile harrastussurfarid, et võtta mõõtu Bacardi Funi 2. etapi parima tiilti nimel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles