Viru ralli jääb elanike vastuseisu tõttu ära

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru ralli
Viru ralli Foto: Vahur Vaarma

Viru ralli trassi äärde jäänud elanike kius ja jonn viisid selleni, et Viru autorallit korraldanud MTÜ Kehala ei esitanud Eesti Autospordi Liidule taotlust kõnealuse võistluse korraldamiseks järgmisel aastal, vahendab kuulutaja.ee.

«Tahad kõige paremat, aga läheb nagu alati,» võttis võistluse suurtoetaja Oleg Gross teema kokku. «Tänavuse Viru ralli korraldus sai kiita võistlejatelt, EALi ametnikelt ja pealtvaatajatelt, kuid hiljem tekkisid rajaäärsete elanikega komplikatsioonid ja nende lahendamine ületas lõpuks ka minu talutavuse piiri. Ütlen otse: kohati läks lausa väljapressimiseks.»

Milles siis probleem? Autoralli kiiruskatseteks kasutatakse teatavasti ka avalikke teid ning teed ei kulge mitte ainult metsade vahel, vaid läbivad ka asulaid. Kihutavad ralliautod kipuvad paratamatult kahjustama inimkätega rajatut: kus sõidetakse hoolitsetud murukamarale, kus viljapõllule, kus rikub lendu paisanud kivi aia või kuuri värvkatte. Ralli korraldaja ülesandeks on vigastused kõrvaldada, loomulikult tuleb tal taastada ka rööpasse sõidetud teed, ning sellega on eelarvet koostades ka arvestatud.

«Paraku tekkisid meil külaelanikega probleemid,» rääkis Oleg Gross. «Olime valmis kahjustused taastama ja seda ka tegime, kuid siis läks võimatu nõudmiseks: üks nägi, et naabrimehe aed tehti korda, ja tahtis enda oma ka. Lõpuks ei olnud jutt enam kannatada saanud asjade taastamisest, vaid lausa uue ehitamisest. Kohati läks lausa väljapressimiseks, vaata et hakka veel kohut käima.»

Loe pikemalt Kuulutajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles