Heas viskehoos olnud Kalev alistas kindlalt Rakvere Tarva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti mesitriliigas oli Kalev/Cramo võõrsil 89:79 parem Rakvere Tarvast. Üleplatsimees oli kaotajatele 23 punkti toonud Brandis Raley-Ross, Kalevi eest viskas otsustavatel hetkedel vajalikke korve 20 punkti kogunud Armands Škele. Liigatabelisse sai Kalev/Cramo kirja topeltvõidu ja on nüüd vaid kahe mängu järel täisedu ehk nelja võiduga tabelijuht. Teine on nelja võidu ja ühe kaotusega Rapla ning kolmas samuti topeltmänge pidav Tartu Rock, kellel on tabelis kirjas kuus võitu ja viis kaotust.

Täna alistas Rock Tallinnas ülikindlalt 85:54 TLÜ/Tallinna Kalevi, hiilgemängu tegi tartlaste poolel 30 punkti visanud ja 13 lauapalli võtnud Janar Talts. Ka Augustas Petriukeviciuse arvele jäi kaksikduubel ehk 10 punkti ja 10 lauapalli, Gert Dorbek toetas tartlasi 15 punktiga.

Rakvere Tarvas - Kalev/Cramo 79:89

Tarvas: Raley-Ross 23 p + 6 lp, Haughton 17 +6 lp, Umbraško 16 p, Stumbris 9 p, Sokk 8 p, Paiste 4 p, Saare 2 p

Kalev/Cramo: Škele 20 p + 6 lp, Machado 13 p + 8 lp, Kitsing 12 p, Freimanis 9 p, Keedus 9 p, Kupsas 8 p, Dorbek 6 p, Singler 5 p, Arbet 4 p, Hallik 3 p

TLÜ/Tallinna Kalev - Tartu Rock 54:85

Tallinna Kalev: Tamm 13 p, Grabauskas 10 p + 10 lp, Droney 10 p, Luts 7 p, Tulit 6 p, Roos 2 p, Saar 2 p, Walker 2 p, Killing 2 p

Rock: Talts 30 p + 13 lp, Dorbek 15 p + 7 lp, Peciukevicius 10 p + 10 lp, Petrukonis 8 p, Sokk 6 p, Eichfuss 6 p, Meister 5 p, Kriisa 3 p, Sutt 2 p

Mängu käik (Tarvas - Kalev/Cramo):

Tarva algviisik: Sokk, Stumbris, Jurtom, Cipruss, Raley-Ross

Kalevi algviisik: Arbet, Kupsas, Keedus, Machado, Škele

Mäng on alanud!

0:4

Kupsas avab skoori, Tarvas on esimestel rünnakutel üritanud üks-ühele mängu. Keedus lõpetab ka kiirrünnaku.

2:4

Sokk avab ka Tarva skoori

8:10

Raley-Ross viib Tarva korraks juhtima, kuid Škele teeb kohe vastuseks kiirrünnakust Stumbrise vastu 2+1.

10:17

Škele on hullus hoos - lätlane murrab kaks korda järjest edukalt korvi alla ja on kogunud juba kümme punkti! Tarva poolel viskab samal ajal Cipruss mõlemad vabavisked mööda ja Tarvas võtab mõtlemisaja, 3.33 avaveerandaja lõpuni

10:20

Keedus lisab kaugviske

14:23

Raley-Ross ja Stumbris toovad Tarvast lähemale, aga Arbet vastab kaugviskega

18:25

Raley-Ross ja Haughton kasvatavad Tarva skoori, vastuseks toob Freimanis oma esimesed punktid Kalevi särgis

19:25

Raley-Rossi viimase sekundi kaugvise läheb rõngasse ja Kalev võidab avaveerandaja kuue punktiga

Tallinna Kalevi ja Tartu Rocki kohtumine on esimese veerandaja järel 23:23 viigis, avaveerandaja viimastel sekunditel kaugviske tabanud Reimo Tamm on toonud Kalevile 11 ja Janar Talts tartlastele 12 punkti.

19:28

Paiste alustab teist veerandaega Rakveres möödavisatud kolmesega - Tarva kaugvisked seni seitsmest null! Vasturünnakul tabab kolmese endine Rakvere mängija Hallik

19:31

Dorbek tabab üle vastase käe hullu kolmese ja Kalevi edu on juba üle kümne punkti

19:34

Dorbekult veel üks kolmene! Kalevi kaugviskeprotsent on seni väga hea, 12st on tabatud 7

19:36

Jurtom saab juba kolmanda vea, sama palju vigu on teinud ka Kupsas Kalevi poolel. Singler tabab mõlemad vabavisked.

24:36

Umbraško saab lõpuks Tarva poolel ka ühe kolmese sisse

24:39

Kitsing ei jää kolmese joone tagant võlgu, Kalevil on vähemalt ühe kaugviske tabanud juba seitse meest

24:42

Tarva mäng on väga individuaalne, viimastel rünnakutel on hakanud aga tehnilist praaki tegema ka suures eduseisus olevad kalevlased

27:42

Raley-Ross tabab kolmese ja on toonud 12 punkti

29:47

Kitsing tabab kaugviske ja seejärel kingib Paiste Kalevile kiirrünnaku, mille lahendab Keedus

31:47

Raley-Ross on toonud enam kui pooled Tarva punktidest, 16

31:50

Kitsing lõpetab poolaja sobilikul moel kolmesega

Avapoolaeg läbi!

Kalevi kaugvisked 16/10, Tarval vaid 9/2. Külaliste edukaim on avapoolaja järel endiselt 11 punktiga Škele, kes aga neist 10 viskas avaveerandajal. Kõik kolm kaugviset tabanud Kitsingu arvel on 9 punkti. Tarvale on Raley-Ross toonud 16 punkti.

Tallinnas on Rock võitnud teise veerandaja Tallinna Kalevi vastu 24:10, Janar Taltsi arvel on juba 19 punkti ja 7 lauapalli. Ennast on lõpuks leidmas ka Augustas Peciukevicius, kes on kogunud 8 punkti ja koguni 8 korvisöötu. Avaveerandajal 11 punkti toonud Reimo Tamm teisel veerandajal enam skoori ei teinud, kuid on endiselt Kalevi resultatiivseim. Kaheksa punkti on visanud nii Robertas Grabauskas kui ka Thomas Droney.

Teine poolaeg on alanud!

37:55

Raley-Rossi ja Stumbrise kaugvisked hoiavad Tarvast veel hädavaevu mängus

39:55

Haughton tabab veel korvi alt ja Varrak võtab igaks juhuks aja maha, veerandaja lõpuni viis ja pool minutit

Rock juhib Tallinna Kalevi vastu samal ajal veel kindlamalt 65:42, Janar Taltsi arvel on juba 25 punkti ning Augustas Peciukeviciusel kaksikduubel - kümme punkti ja kümme lauapalli.

45:59

Tarvas lõpetab ilusa kiirrünnaku ning vähendab vahe 14 punkti peale

Tallinnas läheb mäng kiirelt ja Rock juhib Kalevi vastu kolmanda veerandaja järel 72:45

Kalevil on aga nii Keedus, Škele kui ka Kupsas nüüd nelja veaga

52:67

Škele toob vajalikul hetkel Kalevile järjest viis punkti, Haughtonilt vastuseks 2+1

52:69

Škelelt veel üks korv ja tema arvel on juba 18 punkti

54:71

Lätlaste Škele ja Freimanise koostöö lõpetab kolmanda veerandaja, Kalev/Cramo edu on endiselt turvaline

54:73

Freimanis saab debüüdil kokku korralikud numbrid, tema arvel juba seitse punkti.

54:76

Singler tabab jälle kaugelt, kolmepunktiviskeid on Kalev nüüd tabanud 50-protsendiliselt (24st 12)

Cipruss, kes pole tänases mängus endiselt skoori avanud, võetakse pingile

60:76

Umbraško tabab järjest kaks kolmest ja Varrak võtab kuus minutit enne lõppu kiirelt mõtlemisaja.

Rock on Tallinna Kalevi vastu kaks minutit enne lõppu peal kolmekümnega ehk 81:51. Janar Taltsil kirjas täna 30 punkti ja 13 lauapalli, Gert Dorbek on toonud 15 punkti.

60:78

20 punkti kogunud Škele on täna üsna peatamatu

67:78

Veel üks kaugvise Umbraškolt, korv Haughtonilt ja kiirrünnak Paistelt ning vahe on vaid 11 punkti!

69:83

Kolm ja pool minutit enne lõppu teeb Raley-Ross ebasportliku vea Kitsingule ning seejärel toob Freimanis kaks punkti

71:83

Kalevi kaitse käriseb ja Paistelt kaks punkti

Rocki ja Kalevi mäng on lõppenud, tartlased võidavad suurelt 85:54. Janar Taltsi arvele jääb 30 punkti ja 13 lauapalli, Kalevi resultatiivseim on 13 punktiga Reimo Tamm.

75:87

Machadolt vabavisked, Haughton vastab korviga. Poolteist minutit mängida.

77:89

Soku vabavisked, vastuseks korv Machadolt

79:89

Stumbris lõpetab mängu korviga

Kohtumine on lõppenud!

Kalev/Cramo võtab võidu, mis läheb neile koduliiga arvestuses tabelisse kirja kahekordselt.

Enne mänge:

Tarvas ja Kalev/Cramo kohtuvad sellel hooajal esimest korda ametlikus mängus. 20. septembril peetud kontrollkohtumises oli võidukas Tallinna klubi, alistades Tarva nelja punktiga, 78:74.

Mõlemal meeskonnal on hooaja esimene kuu kulgenud küllaltki hästi. Kalev/Cramo on meistriliigas pidanud ainult ühe mängu, milles alistati Rock. Viimasel ajal on meeskond näidanud väga tugevat korvpalli Balti liigas ja VTB Ühisliigas. Ühisliigas on meeskonnal kirjas kaks võitu ja kaks kaotust, Balti liigas juhitakse täiseduga oma alagrupi, võites viimati Pärnut 80:70.

Rakvere Tarval on meistriliigast kirjas kaks võitu, üks kaotus ning Balti liigas üks võit ja üks kaotus. Meeskonnal on viimastest mängudest ette näidata võidud Rocki ning väga tugeva Moskva Dünamo vastu.

Kalevit on sellel nädalal tabanud vigastuste laine. Rain Veideman sai mängus Pärnu vastu vigastada ning peab palliplatsilt eemale jääma vähemalt neljaks nädalaks. Cramo tsenter Frank Elegar ravib Achilleuse kõõluse vigastust ning on jäänud sellel nädalal meeskonna treeningutest eemale. Tervetest meestest võib Rakvere kõige rohkem ohtu kujutada trio Gregor Arbet, Scott Machado ning Armands Škele eeldusel, et klubi peatreener Alar Varrak mängitab Kalevi põhimängijaid enne tähtsat VTB mängu Soome parima klubi Loimaa Bisonsi vastu. Kalev/Cramol jookseb tõenäoliselt platsile ka värskeim täiendus Rolands Freimanis.

Rakvere Tarva meeskonnas mängib võtmerolli nende lätlasest ääremängija Robert Stumbris. Lätlane on toonud Tarva kasuks meistriliiga mängudelt keskmiselt 16.3 punkti ja 6.8 lauapalli. Kindlasti peab ära mainima ka Kaspars Ciprussi, kes on kogunud mängudes keskmiselt lisaks 10.3 punktile ka 8.8 lauapalli, ja Eesti koondise mängujuhi Sten-Timmu Soku, kes on kogunud keskmiselt 14.8 punkti ning 4.8 söötu mängust.

Teises reedeõhtuses mängus TLÜ/Kalevi ja Tartu Rocki vahel püüab Kalev hooaja esimest võitu. Senimaani on tiimil kirjas neli kaotust neljast mängust, olles ainukene võiduta tiim meistriliigas. Ka Rockil on olnud hooaja algus raske. Neil on tabelis kirjas viis võitu ning viis kaotust, millest viimane tuli eelmisel laupäeval Rakvere Tarva vastu. Rocki jaoks on see viimane mäng enne FIBA EuroChallenge'i hooaja algust 4. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles