Valga linn toetab meistriliigades osalevaid kohalikke palliklubisid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Käval
Valga Käval Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Valga linnavalitsus esitas linnavolikogule kinnitamiseks eelnõud, millega toetatakse Valga Maks&Mooritsa korvpalli- ja Valga Kävali käsipallimeeskondi 2014/2015 hooajal kokku vähemalt 38 000 euroga. Valga korvpallimeeskond saab toetust 30 000 eurot ja lisaks 3000 eurot boonust, kui jõutakse meistriliiga nelja parima hulka. Valga käsipallivõistkond saab oma meistriliiga debüüthooajal 8000 eurot ja lisaks 1000 eurot iga liigas viimasest kohast parema saavutatud koha puhul.

Mõlema meistriliigaklubi toetamise kasuks räägib alade suur kandepind Eestis ja teleülekanded võistlusmängudelt. Valga linnapea Kalev Härki sõnul on meistriliiga klubid suutnud äratada tähelepanu kodus ja Eestis tervikuna ja loonud endale ka tubli järelkasvu lastest ja noortest.

Valga korvpallimeeskonnas on hetkel 12 mängijat, peatreener Varis Kruminš ja abitreener Margus Klaar. Meistriliiga põhiturniiril mängitakse 18 mängu ja lisaks osaletakse Balti liigas. Käsipallimeeskonnas Valga Käval on hetkel 21 mängijat, treeneriteks Andris Uibo, Hendrik Karson ja Jaanus Rätsepp. Põhiturniiril mängitakse hooaja jooksul 21 mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles