Vanameister Björndalen tahab murdmaameestele taas kohta kätte näidata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen
Ole Einar Björndalen Foto: SCANPIX

Kõigi aegade edukaim laskesuusataja Ole Einar Björndalen teatas, et soovib järgneval hooajal kaasa teha ka murdmaasuusatamise MK-sarjas. 40-aastane vanameister teatas, et on endiselt nii vaimselt kui füüsiliselt heas vormis.

«Ma usun, et suudan kõrgete kohtade eest võidelda,» teatas Björndalen, kes 2006. aastal toimunud Gällivare 15 km vabatehnikasõidus esikoha võttis. «Nüüd olen küll vanem, kuid seda ainult paberil. Füüsiliselt ja vaimselt tunnen end endiselt hästi. Juba Sotši olümpial näidatud vormi pealt on võimalik murdmaasuusatamises kaasa lüüa.»

Björndalen tunnistas, et võrreldes aastatetaguse olukorraga on tänapäeval murdmaasuusakoondisesse raskem mahtuda. «Gällivares starti minnes oli Norral ainult kaks head vabatehnikameest. Nüüd on häid mehi aga üle kümne. Kui olen aga hooaja alguseks heas vormis, siis võitlen kindlasti koha eest Norra koondises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles