Aava: lihtsalt ei tule siinsetes oludes midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava
Urmo Aava Foto: Erakogu

 

Uus-Meremaa ralli avapäev algas World Rally Team Estonia sõitjatele Urmo Aavale ja Kuldar Sikule suure ehmatusega, kui juba esimese kiiruskatse kolmandas kurvis oldi lähedal teelt väljasõidule. Õnneks kontroll säilis ning kõik reedesed kiiruskatsed lõpetati paremuselt esimese seitsme hulgas ning päev kokkuvõttes kuuendana.

«Olin juba unustanud kui keerulised on tegelikult Uus-Meremaa teeolud. Kiire ja kaldega pinnas, millel on palju lahtisi ning väikeseid kive, teevad siinsetel teedel puhta sõidujoone hoidmise äärmiselt keeruliseks,» tunnistas Aava avapäeva lõpus ning lisas, et kerge on alt minna ka rehvivalikuga. «Kõva seguga rehvid ei tööta siinsetes oludes.»

Kokkuvõttes oli Aava avapäevaga rahul, kuid tunnistas, et kergelt sõidud ei tulnud. «Päeva esimene ja neljas kiiruskatse ei sobinud mulle üldse. Seevastu kolmandal ja kuuendal katsel tundsin ennast juba päris kindlalt ning sain nautida head kiirust,» kirjeldas ta. «Kindlasti võib öelda, et andsime endast täna parima, kuid ega siinsetes oludes midagi lihtsalt ei tule.»

World Rally Team Estonia meeskonnas P-WRC arvestuses sõitvad Martin Rauam ja Silver Kütt lõpetasid esimese võistluspäeva oma masinaklassis paremuselt seitsmenda ajaga.

Avakatsel kaotas Rauam aega ligi pool minutit, kui pidi sõitma tema ees startinud Bernardo Sousa tolmus. Tulemuseks oli 12. aeg. Ka teistel katsetel kippus Sousa Rauamile ette jääma. Ülejäänud kuus lisakatset lõpetas Rauam esikümnes, päeva viimaselt katselt tuli teine koht.

Mehed ise olid tulemusega rahul. «Võrreldes eelmise aastaga on ajad paremad,» arutles Rauam. «Endal on katsetel päris hea tunne. Oleme «kuumas grupis» sees. Liigseid riske ei võta, kuid mõned ärevad hetked meil siiski olid. Väljasõite ja ohtlikke olukordi on konkurentidel olnud päris palju.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles