Seksapiil pritsib üle ääre

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis kuu aega tagasi peetud rahvuste motokrossi kaunistasid Monster Girlid, kitsad tumedad püksid vaevu puusadel püsimas.
Lätis kuu aega tagasi peetud rahvuste motokrossi kaunistasid Monster Girlid, kitsad tumedad püksid vaevu puusadel püsimas. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Vähe sellest, et soolise võrdsuse edendajad ei märka spordiareenidel laiutavat soolist ebavõrdsust, on neil jäänud kahe silma vahele ka tõsiasi, et võistlustel peamiselt meespubliku meele lahutamiseks platsile saadetud neiud on muudetud pesueht seksobjektideks. Vaadake ise: võrksukad ja juuksepikendused, mini-miniseelikud ja sügava dekolteega topid, võrgutavaist liigutusist rääkimata.

Pole ime, et näiteks Briti jalgpallimeeskonna Crystal Palace’i liikmed on pahatihti süüdistanud oma kehvas mängus klubi tantsutüdrukuid, kes olla ülemäära seksikad. On samasugust muret ka Eesti sportlastel?

«Mul pole nende [nappide rõivaste ja seksapiili] vastu midagi,» kinnitab Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. «Ma olen selle generatsiooni mees, kelle ajal neid [tüdrukuid] ei olnud. Siis ei rõhutatud seksapiilsust nii palju, seeliku alla ei passitud. Nüüd möllavad palja ülakehaga, nii et rinnad käivad vasakule-paremale. Aeg on edasi läinud, võtan seda kui loomulikku protsessi.»

Teiste korvpallimeeskondade esindajad võtavad tantsutüdrukute ilmselget seksikust kommenteerides kerge kaitseasendi. TÜ ASK korvpallidivisjoni direktor Andres Ottender seletab, et lopsaka-lohvaka riietusega ei saaks Rocki näitsikud hoogsaid tantsunumbreid sooritadagi. «Nad on kõik võimlemistaustaga ja harjunud esinema trikoos, mis jälgib kõiki kehakumerusi,» lisab ta. «Meie numbrite ajal on neil seelikud ja pluusid seljas – see on samm [seksapiilsusest] eemale.»

Kalev/Cramo turundusesindaja Kristo Raudam tuletab meelde, et nende tantsutüdrukud on esinenud ka pikkades kleitides, kuid mugavust silmas pidades eelistavad neiud ise nappi riietust. Ta kinnitab, et klubi ei kirjuta kuidagi ette, mida tantsijannad selga peavad panema. «Tüdrukud tahavad ise ka head välja näha,» lausub Raudam, «ja kui on, mida näidata – siis miks mitte?»

Eelkõlanu esindab läbinisti meeste vaatepunkti. Tasakaalustamise nimel: mida arvavad kaunima soo esindajad, kui spordis meeste meeleheaks rakendatud naiste juures rõhutatakse seksikust? Mootorrattaspordi föderatsiooni peasekretär Helen Urbanik vastab seepeale lakooniliselt: «Ju motosport on kirglik ala.» Ei mingit pahameelt ega solvumist.

Marko Asmer, endine võidusõitja, lisab: «Neid on ilus vaadata! Vormelite mürin, ilusad tüdrukud – see meeldib inimestele.»

Meestele igatahes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles