Kalevi uus leegionär tekitas Alar Varrakus optimismi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolands Freimanis.
Rolands Freimanis. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna värske täiendus Rolands Freimanis jõudis teha koos meeskonnaga ühe kerge treeningu, kuid eile panustas ta Eesti meistriliiga kohtumises Rakvere Tarva vastu 20 minutiga 9 punkti. Peatreener Alar Varrak usub, et paari nädala pärast on temast juba väga palju abi.

«Tegelikult oli ta jumala tubli – näitasime talle kahte liikumist ja rääkisime natuke kaitse põhimõtetest ning mees sai hakkama,» kiitis Varrak uut hoolealust. «Ta pole veel õiges mänguvormis ning temaga on vaja töötada, kuid täna nähtu sisendab optimismi.»

Kalev dikteeris mängu algusest peale ning poolajaks oli nende edu 19-punktiline. Teisel poolajal vahe suurenes, kuid Tarvas ei andnud alla ja lõpuminutitel valitses platsil pinge. «Esimesel poolajal mängisime väga head kaitset ja visked ka tabasid – oleme oma asjadega õigel teel ja need toimivad,» sõnas Varrak. «Kuid juba mitmendat mängu järjest kaotame lõpus kiiruse ja keskendumise. Peame selliseid asju vältima.»

Tarva peatreener Andres Sõber oli rahul meeste tegevusega mängu lõpus, kuid esimene poolaeg jäi tal kripeldama. «Mõne mängija panus jäi väikseks, kuid see lubas jälle teistel esile tõusta,» märkis Sõber ja viitas ameeriklase David Haugh­toni tegutsemisele, kes võttis üle ebaõnnestunult tegutsenud ja nullile jäänud Kaspars Ciprussi rolli.  

Eilse mängu ajal Kalevi varumeeste pingi kõige kaugemas otsas istunud tagamees Rain Veideman jääb aga palliplatsilt eemale kauemaks, kui alguses arvati. Kui esialgu räägiti nelja- kuni kuuenädalasest pausist, siis tegelikult võib Veideman jääda eemale koguni kaheksaks nädalaks.

«Põhimõtteliselt on tegemist samasuguse vigastusega, nagu näiteks Indrek Kajupangal põlvega – minul on see vigastus lihtsalt küünarliigeses. See pidi olema üsna haruldane,» rääkis Veideman. «Vigastatud koht on verd täis ja tegelikult pole arstid veel täpselt aru saanud, kas sidemed on täiesti katki või ainult osaliselt rebenenud.» Kalevi poolel jäi eilsest mängust eemale ka jalavigastust raviv tsenter Frank Elegar, kuid järgmisel nädalal peetavates Ühisliiga kohtumistes on mees taas rivis.

Tartu Rock oli Tallinnas suurelt 85:54 üle Tallinna Kalevist, hiilgepartii esitas võitjate poolel 30 punkti visanud ja 13 lauapalli võtnud Janar Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles