Wenger: Euroopa ründajad on liiga pehmed

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali peatreener Arsene Wenger.
Arsenali peatreener Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger leiab, et Euroopa ründajad jäävad üha pehmemaks. Ühe põhjusena toob ta välja tänavajalgpalli ehk hoovispordi vähenemise.

Wenger tõi näite Arsenalis mängiva Tšiili koondise tähe Alexis Sanchesi näol, et eurooplased kipuvad Lõuna-Ameerikast tulevatele ründajatele alla jääma. 25-aastane Sanchez on löönud 15 mängus 8 väravat. 

«Ehk on põhjus selles, et Euroopas mängitakse üha vähem tänavajalgpalli. 30-40 aastat tagasi oli elu Inglismaal samuti karmim,» rääkis Wenger BBC vahendusel. «Et jalgpall muutub üha piiranguterohkemaks, jäävad mängijate tehnilised oskused ja võitlusvaim kehvemaks.»

«Euroopa mängijad on jäänud pehmemaks. Tänavajalgpallis tahavad ka 10-aastased 15-aastaste vastu mängida ja tõestada, et oskavad üht-teist. Pead enda eest seisma ja võitlema. Alexis meenutab mulle Inglismaa kunagisi mängijaid, keda ma treenisin – Lee Dixon, Steve Bould, Tony Adams, Nigel Winterburn, Martin Keow. Nemad olid samuti võitjelad,» lisas Wenger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles