Gatlin: ma ei karda Bolti ega teisi tippe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: Raigo Pajula

Pärast keelatud ainete tarvitamise tõttu määratud nelja-aastase võistluskeelu lõppu esimesed kaks starti Eestis teinud sprindi olümpiavõitja Justin Gatlin avaldas, et loodab kahe aasta pärast võistelda ka Londoni olümpial, ühtlasi kinnitas ameeriklane, et ei karda maailmarekordimeest Usain Bolti.

Pühapäeval Tallinnas Ergo maailmamängudel meeste 100 m jooksus 10,17ga esikoha saanud kunagine maailmameister loodab taastada oma koha sprindimaailma tippude seas, kirjutab The Guardian.

«Olen enda arvates suuremate võistluste jooksja, suudan just siis oma parimad jooksud teha,» rääkis Gatlin BBC5-le. «Loodan, et saan ka Londonis võistelda.»

Siiski polnud Gatlin kindel, kas suudab nii 100 m kui 200 m maailmarekordit hoidvale Boltile vastu saada. «Pean enne häid aegu jooksma hakkama, alles siis saan hakata mõtlema temaga võistlemisele,» arutles Gatlin. «Aga olen juba varem nende tüüpidega võidu jooksnud, seega ma pole närvis ega karda nendega võistelda.»

Gatlin lisas ka, et ilmselt põhjustas positiivse dopinguproovi üks kreem, mida füsioterapeut tema jalale määris. «Arvan, et see võib olla üks põhjustest. See oli minu poolt halb otsus, aga vähemalt nüüd tean, kes on mu tõelised sõbrad ja keda ma usaldada võin,» rääkis ta. «Kunagi ei tea, mis võib juhtuda. Sa ei arva, et võid jääda auto alla, enne kui see päriselt juhtubki. Mul polnud ju midagi tõestada vaja, olin juba olümpiavõitja ja maailmameister, püstitanud äsja maailmarekordi. Mul polnud vaja enne mingit väikest võistlust dopingut tarvitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles