Ecclestone: vormel-1 kehv seis on minu süü, ent ma ei oska olukorda lahendada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Probleemide käes vaevleva vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone tunnistas, et ta ei oska tekkinud olukorrale head lahendust leida.

Täna peetaval Austini etapil ei sõida Marussia ja Caterhami meeskonnad, sest mõlemad on pankrotistunud. See on taas tõstatanud küsimuse, kas sarja võiks mingil moel ümber korraldada, et ka väiksemad ja vaesemad tiimid suudaksid konkurentsis püsida.

«See on minu süü, et raha sarjas ebavõrdselt jagatud on,» sõnas Ecclestone Austini võistlussõidu eel Autospordile. «Ent hetkeolukorda mõjutavad lepingud tundusid sõlmimise hetkel hea ideena.»

«Kuid sari ei enam kuulu mulle ja ma ei saa üksi midagi muuta, see pole minu raha ja mina ei tee neid otsuseid. Olen samuti palgatööline. Peame otsustama, mida me ette võtame, ent need meeskonnad, kes saaksid olukorda muuta, ei tee seda ja miski ei kohusta neid. Tean, milles probleem seisneb, ent ei oska seda lahendada,» lisas Ecclestone. «Tahaksin hetkel kehtivad lepingud puruks rebida ja kõikide meeskondade võlad likvideerida, et keegi ei peaks kannatama.»

Väidetavalt kaalusid kolm meeskonda ka Austini etapi boikoteerimist (Lotus, Sauber ja Force India). Boikoti põhjuseks ikka seesama ebavõrdsus - suurematel meeskondadel on väiksemate ees eelis. Suurem osa tuludest jagatakse suuremate meeskondade vahel ja sarjas osalemise tasud on samuti väiksematele üle jõu käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles