Eesti jalgpallimeistri selgumiseks on kolm varianti

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora ja FC Levadia võitlevad kulla eest.
FC Flora ja FC Levadia võitlevad kulla eest. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jalgpalli Eesti meistriliiga hooaeg jõuab lõpule järgmisel laupäeval, 8. novembril Tallinnas, Tartus, Sillamäel, Paides ja Narvas peetavate mängudega. Kellel on tabelikoht kindel ja kuidas jagunevad medalid? Meistri selgitamiseks on veel kolm varianti.

Viimase vooru eel on seis ülimalt intrigeeriv, sest kõik medalikohad on lahtised: meistriks on jätkuvalt võimalus tulla FC Levadial ja FC Floral, hõbedaga võivad lõpetada nii Levadia, Flora kui ka JK Sillamäe Kalev ning pronksi võivad saavutada nii Flora, Sillamäe kui ka Nõmme Kalju FC. Neljanda koha saatus – esimesena medalita ja eurokohata – tabab Sillamäed või Kaljut.

Enne viimast vooru on selge, et sõltumata laupäevastest tulemustest lõpetab liigas 5. kohaga Tallinna FC Infonet, 6. kohaga Paide Linnameeskond, 9. kohaga Jõhvi FC Lokomotiv ning viimaseks jääb JK Tallinna Kalev. Kui kalevlased kukuvad tulevaks hooajaks Esiliigasse, siis Jõhvi peab pidama üleminekumänge Viljandi JK Tulevikuga.

7. ja 8. kohal asuvad võrdsete punktidega Tartu JK Tammeka ja Narva JK Trans. Kui mõlemad meeskonnad saavutavad viimases voorus vastavalt Kalju ja Levadia vastu samasuguse tulemuse (võit, viik või kaotus), siis tuleb 7. kohale Tammeka, kes on kogunud Transist ühe võidu enam. Kui aga Trans suudab Tammekast viimase vooruga mööduda, kuulub 7. koha piirilinna meestele.

Kes tuleb meistriks?

Variant 1: Levadia tuleb meistriks

Kui Levadia viimases voorus Narva Transi alistab, ei sõltu teiste kohtumiste tulemustest enam midagi ja Levadia on Eesti meister. Viigi või kaotuse korral peab Levadia lootma, et Flora kas viigistab või kaotab Sillamäele.

Variant 2: Flora tuleb meistriks

See on võimalik vaid siis, kui Flora alistab Sillamäe ja Levadia kaotab samal ajal Narva Transile.

Variant 3: meister selgub lisamänguga

Kui Flora alistab Sillamäe ning Levadia mängib Transiga viiki, siis koguvad nii Levadia kui ka Flora võrdselt 82 punkti. Vastavalt reeglitele korraldatakse sel juhul meistri selgitamiseks lisamäng.

Kes teenib hõbeda?

Variant 1: Flora hõbedal

Flora tuleb hõbedale, kui viimases vooru nii Levadia kui ka Flora võidavad, samuti siis, kui Flora viiki mängib.

Variant 2: Sillamäe hõbedal

Sillamäel on hõbedal lõpetamiseks vaid üks võimalus: omavahelises mängus tuleb Florat võita. Siis on mõlemad võrdselt 79 punkti, kuid Sillamäel üks võit rohkem.

Variant 3: Levadia hõbedal

Võimalik vaid siis, kui Flora alistab Sillamäe ja Levadia kaotab samal ajal Narva Transile.

Variant 4: hõbe selgub lisamänguga

Kui Flora alistab Sillamäe ning Levadia mängib Transiga viiki, siis koguvad nii Levadia kui ka Flora võrdselt 82 punkti. Vastavalt reeglitele korraldatakse sel juhul meistri ja hõbemedaliomaniku selgitamiseks lisamäng.

Kes tuleb pronksile?

Variant 1: Kalju pronksil

Selleks on tarvis Kaljul viimases voorus kindlasti Tammekat võita (viigist ei piisa) ja loota, et Sillamäe ei suuda Flora vastu enamat viigist.

Variant 2: Flora pronksil

Võimalik siis, kui Sillamäe alistab viimases voorus Flora.

Variant 3: Sillamäe pronksil

Võimalik siis, kui Sillamäe teeb Floraga viigi või kaotab ja Kalju ei saa samal ajal Tammeka vastu kolme punkti. Kui Kalju ja Sillamäe koguvad võrdse arvu punkte, on eespool Sillamäe, sest Kaljul on kirjas üks tehniline kaotus.

Kes jääb medalist ja eurokohast ilma?

Variant 1: Sillamäe

Võimalik siis, kui Kalju alistab Tammeka ja Sillamäe ei suuda alistada Florat.

Variant 2: Kalju

Võimalik siis, kui Sillamäe alistab Flora või kui Kalju ei suuda Tammeka vastu kolme punkti teenida.

Premium liiga viimane voor - laupäev, 8. november kell 13:00

Narva JK Trans - Tallinna FC Levadia, Narva Fama staadion (otseülekanne ETVs)

JK Sillamäe Kalev - Tallinna FC Flora, Sillamäe Kalevi staadion (otseülekanne Postimehes)

Tartu JK Tammeka - Nõmme Kalju FC, Tartu Tamme staadion

JK Tallinna Kalev - Tallinna FC Infonet, Kalevi Keskstaadion

Paide Linnameeskond - Jõhvi FC Lokomotiv, Paide linnastaadion

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles