Koduliiga suurim müügiartikkel Karol Mets

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets (nr. 18) Eesti koondise särgis kohtumises Inglismaaga.
Karol Mets (nr. 18) Eesti koondise särgis kohtumises Inglismaaga. Foto: Liis Treimann

FC Flora on olnud Eesti jalgpallis klubi, kes on aastate jooksul kõige rohkem mängijaid välisklubidesse müünud. Praegu on florakatest hinnalisim müügiartikkel 21-aastane Karol Mets, kes koondises mängib kaitsva poolkaitsja ning koduklubis keskkaitsja kohal.

«Tegelen Karoli karjääri planeerimisega ise. Tegemist on ambitsioonika mängijaga, kelle kõrvale on vaja autoriteeti,» rääkis Pohlak, kes üritab noore mängumehe jalgpallielu õiges suunas juhtida. «Mets on praegu välisklubidele atraktiivne ja on ehk isegi üllatav, et ta kaitsvas rollis oleva mehena on palliga Eesti koondises üks enesekindlamaid mängijaid. See on Flora kontseptsioonimuutuse tulemus, hakkasime arendama klubi sportlikku käekirja nii klubi kui mängijate huvides. Usun, et see annab mõne aastaga huvitava arengu, ja vähetähtis pole ka asjaolu, et loodetavasti saavad teised Eesti klubid siit ideid oma niši ja näo leidmiseks.»

Tippjalgpalli sobivaid mehi leidub Eestis veelgi, kuid neid oleks Pohlaku hinnangul vaja enne lihvida ja alles seejärel võiks hakata piiri taha kiikama. «Oleme naljatanud, et Igor Subbotin meenutab füüsilistelt omadustelt Cristiano Ronaldot, kuid järgmiste sammude tegemiseks on vaja teda konkreetselt õpetada ja teadlikult arendada. Kõigeks selleks vajab ka Levadia oma sügavamat filosoofiat. Ka Mets oli aasta-kaks tagasi lihtsalt andekas mängija.»

«Levadias on lisaks Subbotinile potentsiaaliga meesteks näiteks ka (Ilja) Antonov ja (Artur) Pikk ja nendegagi on sama lugu. On vaja, et mehed oskaksid mängida jalgpalli kogu tema keerukuses, mitte lihtsalt mingil tasemel tulemuse peale. Neid on vaja kontseptuaalselt arendada. Eeldusi on paljudel, kuid enne järgmise sammu astumist tuleb Eestis jõuda tasemele, kus on mõtet välismaale minna,» lisas Eesti Jalgpalli Liidu president.

Metsa võimalikust välismaale siirdumisest on varemgi räägitud ning piiri taha minek võib kõne alla tulla ka mõne eespool mainitud noorema Levadia mängumehe puhul, tõenäoline võiks olla ka Dmitri Kruglovi lahkumine. Sobivat kohta otsib endale ka koondisesse pääsenud äärekaitsja Ken Kallaste, kelle leping Kaljuga saab selle aastaga läbi. «Kindlasti saab tal raske olema leida õiget klubi, sest Kenil on selgelt silma jäävaid nõrku kohti, kuid tuleb pöialt hoida,» sõnas Pohlak. «Pika perspektiivi kohta ütlen, et kui ühe üleminekuakna kohta tuleks kaks-kolm korralikku üleminekut, oleks see juba väga hea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles