Räsitud Rock kohtub ohtlike vastastega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu Rock mängib eurosarja alagrupiturniiril Rumeenia, Bulgaaria ja Ungari klubidega.

Täna korvpalli EuroChallenge’i sarja alustava Tartu Rocki ja tema peatreeneri Gert Kullamäe ülesanne on korrata mullust edu mitmel rindel. Nii kirjutatakse EuroChallenge’i sarja kodulehel, kus lisaks meenutatakse, et mullu jõudis Rock samas sarjas veerandfinaali, võitis Balti liigas pronksi, koduse karika, meistriliiga hõbeda.

Tartlased ise ilmselt praegu nii kaugeleulatuvaid mõtteid ei mõlguta – esmatähtis on küsimus, kas täna saavad Rumeenia klubi Rovinari Energiaga kohtudes meeskonda aidata Tanel Kurbas ja leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius. Kurbas on paranemas hüppeliigese vigastusest ja tegi pühapäeval kaasa kerge visketreeningu, Peciukeviciust vaevab aga reielihase venitus ning tema pole viimastel päevadel harjutanud.

Mõlemad mehed on siiski koos kaaslastega Rumeenias. Juba pühapäeva õhtul Tartust Riiga sõitnud meeskond oli eile terve päeva teel ning mängupaika jõuti alles õhtuks. «Õhtul teeme treeningu, siis vaatame, mis seis kellelgi on,» teatas Kullamäe. Meeste võimalik mängimine või mittemängimine otsustatakse vahetult enne täna kell 19 algavat kohtumist.

Rovinari pole tähelepanelikult Eesti korvpalli käekäiku jälgivatele inimestele täiesti tundmatu suurus. Mulluse hooaja teises pooles mängis samas meeskonnas Rait Keerles. Paraku on see aga ka ainus detail, mis eristab seda meeskonda kümnetest, kui mitte sadadest Euroopa klubimeeskondadest. Tiimi viimaste aastate suurim saavutus pärinebki mullusest hooajast, kui juba enne Keerlese liitumist võideti Rumeenia karikas, meistrivõistlustel lepiti 8. kohaga.

«Tüüpiline meeskond, kus ameeriklased tulevad palliga üle ja panevad kate-kattes-mängu käima,» tõdes vastaste mängu videosalvestiste abil tundma õppinud Kullamäe. Meeskonna tugitaladeks on mullugi tiimi kuulunud ameeriklasest mängujuht Giordan Watson ja tagamees Porter Troupe. Olulise täiendusena on juures ameeriklasest väike äär Louis Darby. Suurimate punktiviskajate hulgas on ka Montenegrost pärit suur äär Nemanja Miloševic. Ühtegi Rumeenia oma mängijat klubi oluliste tegijate hulgas pole.

Tänavu meeskonna etteotsa asunud Küproselt pärit peatreeneri Antonis Konstantenidesi juhendamisel on alustatud kodust hooaega kolme võidu ja ühe kaotusega. Tabelis annab see 3.–6. koha jagamise.   

Rocki tänavustest alagrupikaaslastest kõige tuntum ja ilmselt ka tugevaim on viimasel kümnendil Bulgaaria korvpalli lipulaevaks olnud Sofia Lukoil Akademik. Kuigi mullu jäädi üle pika aja riigi meistritiitlita, püsitakse tänavu tabelis taas seisusekohaselt liidrina – neljast mängust on saadud neli võitu ning tõeliselt pingeliseks pole ühtegi kohtumist lastud.

Ka selle meeskonna põhijõud on ameeriklased, kuid samas toetutakse ka kahele juba aastaid meeskonda kuulunud tugitalale, 34-aastasele tsentrile Tencho Banevile ja 31-aastasele Veselin Veselinovile. Neist viimane alustas tänavu selles meeskonnas juba seitsmendat hooaega. Tähelepanuväärne mängija on ka noortesüsteemist välja kasvanud 20-aastane Kris Minkov.

Meeskonda veavad siiski ameeriklased, kellest Eesti publikule võiks natukenegi tuttav olla mullu Soomes Kotja KTP meeskonnas liidrirolli kandnud Morris Curry. Tegemist on EuroChallenge’i sarja mulluse suurima korvikütiga, tema kümne mängu keskmine punktisaak oli 20,1.

Sofia meeskond on tuleval teisipäeval Rocki esimene kodumängu vastane.

Tartlaste kolmas konkurent on Ungari keskmik Körmendi, kes on oma kodust meistrisarja alustanud nelja kaotuse ja ühe võiduga. Mullu Ungaris kaheksanda koha saanud klubi osaleb eurosarjas kolmandat hooaega järjest.

Ka selle meeskonna tugi­taladeks on ameeriklased, eriti aga kaks meest: Darrin Govens on seni visanud meeskonna heaks keskmiselt 19,8 punkti, kuid viimase liigakohtumise jättis ta vahele, Walter Lemoni keskmine punktisaak on 18,4.

Tartu Rock EuroChallenge’i turniiri kohtumised

•    4. november:  Rovinari Energia (võõrsil)

•    11. november: Sofia Lukoil Akademik (kodus)

•    18. november: Körmend (võõrsil)

•    2. detsember: Rovanari Energia (kodus)

•    9. detsember: Sofia Lukoil Akademik (võõrsil)

•    16. detsember: Körmend (kodus)

Järgmisele etapile pääsevad kaks paremat meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles