Jalgpallur Ats Purje teenis Soomes rohkem kui peaminister Ansip

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje
Ats Purje Foto: Tairo Lutter

Kuigi Eesti jalgpallurite elu piiritagustes klubides käib tihtipeale üle kivide ja kändude, siis Ats Purje on leidnud omale hea mängupaiga Soomes. Ründaja on tõusnud kõrgliigaklubi KuPSi põhitegijaks ning saab Iltalehti andmetel ka põhimehele vastavat palka.

Iltalehti avaldas kõigi Soome kõrgliiga mängijate palganumbri ning Ats Purje teenis 2013. aastal 56 685 eurot, mis teeb mehe kuupalgaks 4723,75 eurot. KuPSis teenis eestlasest rohkem vaid Jussi Kujala (66 635). Eesti peaministri Andrus Ansipi põhipalk 2013. aastal oli Äripäeva andmetel 3997,27 eurot. Tänavusel aastal teenib peaminister Taavi Rõivas 5200 eurot kuus.

Teise eestlasena möödunud hooajal Soome kõrgliigas kaasa teinud Mikk Reintam pani ajalehe andmetel aasta jooksul taskusse 20 701 eurot.

Soome kõrgliiga superstaarid teenivad aga juba kuuekohalisi summasid. HJK ründeässa Mikael Forsselli sissetulek oli 184 181 eurot, tema meeskonnakaaslanme Teemu Tainio teenis aga 129 050 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles