Tartu Bigbanki reis Bühli: vale linn, vale hotell ja umbkeelne bussijuht

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbanki mängijad.
Tartu Bigbanki mängijad. Foto: Margus Ansu

Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond peab homme Saksamaal esimese eurosarja mängu, kui CEV Cupi raames minnakse vastamisi Bühli Ingersolli klubiga. Möödunud hooajal pallis Bühlis ka kaks Eesti koondislast - nurgaründaja Martti Juhkami ja tempomees Andri Aganits.

Argentiinlasest peatreener Ruben Wolochin meenutab oma käe all mänginud eestlasi hea sõnaga. «Andri ja Martti olid mõlemad väga professionaalse suhtumisega ja tasemel mängijad ja mina oleksin neid hea meelega ka sel hooajal Bühli ridades näinud, ent raha paneb asjad paika. Kuid suhtlen nendega aegajalt siiani. Mul on hea mälu ja loodan, et neil samuti,» sõnas Vene juurtega, ent Argentinas üles kasvanud mees. «Olen mitu hooaega Soomes töötanud ja tean teie võrkpalli üsna hästi. Eesti on huvitav koht – nii väike riik, aga häid mängijaid tuleb palju,» ütles ta.

Tartu meeskonna plussiks peab Wolochin nooruslikkust. «Ootan tasavägist kohtumist, Tartu on üsna noor meeskond ja mängib kindlasti väga innukalt ja motiveeritult. Neil on tugev tempoosakond ja väga kogenud libero,» ütles juhendaja.

Tartlaste peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul on tegu tasemel vastasega. «Rahvusvaheliste mängude kogemustes on Bühlil kindlasti eelis ja nad mängivad kodus, seega paneksin favoriidikoorma nende õlule. Ent meiegi ei tulnud siia turismireisile ja omame võiduvõimalust,» ütles juhendaja. «Püüame oma plusse ja vastase miinuseid ära kasutada.»

Ilmselt saab meeskonda aidata ka diagonaalründaja Argo Meresaar, kellele teeb häda põlv ja kes pole sel hooajal palju mängida saanud. «Teda lõhkuma ei hakka, ent loodan, et Argo saab vähemalt ühes geimiski meid aidata,» sõnas Ojamets.

Tartu meeskonna reis Saksamaale kulges üle kivide ja kändude – lennati Riia kaudu Ryanairiga Frankfurt-Hahni, kust ootas ees eeldatavalt kahe ja poole tunnine bussisõit Bühli. Lennujaamas selgus, et lubatud suure bussi asemel tuleb pikkadel meestel end pisikesse mikrobussi pakkida ning bussijuhi lubatud inglise keele oskus on olematu.

Lõpuks hotelli ette jõudes selgus, et tegu pole õige hotelliga. Ega ka õige linnaga. Pärast telefonivestlust Bühli klubi esindajatega tuli taas bussi istuda ja mõne aja pärast jõuti mitu tundi plaanitust hiljem sihtkohta. Kus selgus, et meeskonna käsutusse antud massaažilaud ähvardab laguneda. Abiks oli teip ja nii sai seegi probleem lahendatud.

Tartlased lubasid igatahes kordusmängul Saksamaa klubi vastu samuti suurt külalislahkust üles näidata: «Kas saadame nad Pärnu või Kuressaare kaudu Tartusse?» pakkusid mängijad. Mäng Bühlis algab homme Eesti aja järgi kell 21:00 ja Postimees toob selle tekstipõhise ülekandena lugejateni. Pilti kohtumisest kahjuks ei toodeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles