Salva/Rocki 2003. aasta poisid alustasid edukalt mänge Balti liigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki 2003. aastal sündinud poisid, keskel treener Olari Narits.
Salva/Rocki 2003. aastal sündinud poisid, keskel treener Olari Narits. Foto: Salva/Rock

Novembri esimestel päevadel algasid mängud poiste Balti korvpalliliigas (BBBL), kus sel hooajal osaleb U12 (2003. aastal sündinud) vanuseklassis 24 võistkonda – Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Valgevenest. Võistkonnad on jagatud eelmise hooaja põhjal kahte divisjoni ja tugevama grupi esimene etapp peeti Lätis Adažis.

Adaži etapi avamängus kohtus Salva/Rock eelmise aasta Läti hõbeda, Adaži võistkonnaga. Selleks mänguks polnud Tartu poisid valmis. Kas tegi oma töö otse bussilt mängule jõudmine või varajane äratus, aga mänguks ei läinudki. Tartlased kaotasid 30:53.

Pärast paaritunnist puhkust mindi teises kohtumises vastamisi Venemaa võistkonnaga Nevskije Zvezdi. Kõik Tartu poisid olid seekord mänguks valmis ja võitlust alustati esimesest minutist. Poolajaks oli Salva/Rock peal 27:18 ning kogu mäng võideti 40:34.

Pühapäevahommikuses mängus Läti eelmise aasta viienda koha võistkonna Juglaga jätkasid Rocki poisid sealt, kus laupäeva õhtul pooleli jäädi. Poolajaks võideldi välja juba kindel edu 31:10 ning mäng võideti 48:34.

Viimses mängus oli Rocki poiste vastaseks valitsev Läti meister Keizarmezs. Mängu algus ei tõotanud Tartu poistele head, avaveerand kaotati 14:20. Alates teisest veerandist hakkas aga toimima Rocki hea kaitse ja Keizarmezsil oli üha raskem leida rünnakul loogilist lahendust.

Poolajaks jõudsid Rocki mängijad juba kolme punkti kaugusele ja kolmandast veerandist haaras Rock paaripunktilise initsiatiivi. Siiski kujunes mängu lõpp korralikuks trilleriks: viimasel minutil eksiti koguni viiel vabaviskel ja kaotati pall neljal korral, kuid Rocki õnneks ei tabanud ka Keizrmezsi poisid ning tasuks saadi väärtuslik võit 49:45.

Salva/Rocki resultatiivseim mängija oli Märt Kilgi, võistkonna parim lauavõitleja Kaspar Sepp ja võistkonna parim kaitsemängija Richard Sven Rivik.

Treener Olari Narits võttis nädalavahetuse kokku nii: «Kui peale esimest mängu oli tunne, et peaks kohe ära koju sõitma, siis ülejäänud kolmes mängus näitasid poisid sisu. Kuna mängime esimeses divisjonis, siis nõrku vastaseid ei ole, ja seda väärtuslikumad on need võidud. Näiteks eelmise aasta Eesti esikolmik TTÜ SK, Rakvere SK ja Erkmaa KK läbisid esimese etapi ühe võidu ja kolme kaotusega. See ongi BBBLi üks suur pluss, et enne mängu pole kunagi teada, kes võidab.»

Salva/Rock 2003 mängis Adažis järgmises koosseisus: Mathias Piho, Marten Savva, Richard Sven Rivik, Tristan Laansalu, Märt Kilgi, Ruben Romet, Kaspar Sepp, Robin Vinni, Markus Logina, Markus Medvetski, Jorke Aav ja Markus Heinakroon. Treener Olari Narits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles