Riik eraldab treenerite töötasudeks üle kolme miljoni euro

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsportlased, kes treenivad treenerite käe all.
Noorsportlased, kes treenivad treenerite käe all. Foto: Kristjan Teedema

Riigikogu kiitis kolmapäeval heaks seaduse, mis loob õigusliku aluse treeneritele töötasu maksmise toetusele. Seaduse jõustumisel saavad spordiklubid, spordikoolid ja spordialaliidud edaspidi taotleda toetust riigieelarvest. Tuleva aasta riigieelarves on selleks täiendavalt ette nähtud 3,51 miljonit eurot.

«Antud toetuse eesmärk on väärtustada noortesporti ning tagada noortega tegelevatele treeneritele sotsiaalsed garantiid. Juba järgmisest aastast alates kompenseerib riik 5.-7. kategooria noortetreenerite töötasu põhimõttel 50:50, mis tähendab, et pool palgavahenditest tuleb riigilt, teise poole kannab alaliit, spordikool või -klubi,» ütles Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Lauri Luik.

Kultuurikomisjon laiendas muudatusettepanekuga toetuse taotlejate ringi spordialaliiduga, kellel samuti tekib õigus taotleda treeneri tööjõukulu katmiseks toetust. Samuti täpsustas komisjon, et noore vanus, kelle treenimise eest võib treenerile toetust küsida, on kuni 24 eluaastat.

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 79 Riigikogu liiget, seadus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles