Sergei Zenjovi mure Inglismaal: tervist on, mänguaega mitte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov Blackpooli vormis.
Sergei Zenjov Blackpooli vormis. Foto: Blackpool FC

Eesti jalgpallikoondise ründaja Sergei Zenjov on enne kohtumisi San Marino ja Norraga küll tervise taas korda saanud, ent koduklubis Blackpoolis ei pääse ta platsile ka uue peatreeneri Lee Clarki käe all.

«Selg praegu muret ei valmista, olen saanud korralikult kõik treeningud täismahus kaasa teha,» lausus Zenjov, kelle sõnul tekkisid seljamured pärast oktoobri alguses Vilniuses peetud EM-valikmängu Leeduga. «Seal hakkas selg ilmselt kunstmurul mängimise tõttu valutama, aga päris hulluks läks asi pärast mängu Inglismaaga, kui tagasi klubi juurde lendasin. Õnneks sain tervise suhteliselt kiiresti korda,» sõnas ründaja.

Hooaja algusest saadik omanikke ümbritsevate segaduste tõttu suures hädas olnud Blackpool nimetas ametist lahkunud Jose Riga asemel nädal tagasi uueks peatreeneriks Lee Clarki, kellega Zenjov pole veel jõudnud silmast silma suhelda.

«Uue treeneri kohta on raske midagi öelda, ta on siin nii vähe olnud. Eks ta proovib kogu aeg midagi uut, seekord mängime näiteks kolme kaitsjaga ehk 3-5-2 süsteemis,» lausus Zenjov eilse Fulhami-mängu eel. «Enda tuju muidugi päris hea ei ole – ainult trenni tehes on raske vormi hoida. Aga eks ma ikka pingutan ja püüan treenerile silma jääda. Meeskonna sisekliima kohta ka midagi halba öelda ei saa, üritame sellest seisust välja pääseda,» sõnas Zenjov.

Eile õhtul oli Blackpool esiliiga 16. voorus lähedal hooaja teisele võidule, kui võõrsil asuti tänu Ishmael Milleri ja Jacob Murphy tabamustele Fulhami vastu 2:0 juhtima. Kõik läks aga viltu avapoolaja lõpus, kui esmalt sai paremkaitsja Tony McMahon punase kaardi ning poolaja kolmandal lisaminutil saatis palli väravasse Fulhami poolkaitsja Scott Parker. Blakcpool suutis eduseisu kümnekesi hoida 73. minutini, siis keerutas Bryan Ruiz palli nurgalöögist otse väravasse.

Ehkki liigatabelisse teenis Blackpool 2:2 viigiga oma seitsmenda punkti, ollakse kindlalt viimasel tabelireal. Eelviimasel kohal olevast Boltonist lahutab neid seitse ning liigasse püsimajäämisest ehk 21. kohast, kus asub eilne vastane Fulham, üheksa punkti. 16 mänguga on saadud vaid üks võit ja tehtud neli viiki.

Üheks tujutõstmise kohaks on Zenjovi jaoks sobivalt eesootavad koondisemängud, kus löödud väravad võiksid ka ründaja aktsiaid Clarki silmis kõrgemale kergitada. «Koondise juurde tulek on alati positiivne – näeb perekonda ja saab oma keeles rääkida,» lisas Zenjov lõpuks positiivsemal toonil. Eesti koondis kohtub 12. novembril  maavõistlusmängus Oslos Norraga, kolm päeva hiljem ootab Serravalles ees EM-valikmäng San Marinoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles