Venemaal toimuvat 2018. aasta jalgpalli MMi võib tabada boikott

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (esiplaanil) ja tema kõrval Tokyo Sexwale.
FIFA president Sepp Blatter (esiplaanil) ja tema kõrval Tokyo Sexwale. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelist Jalgpalli Liitu FIFA-t rassismi alal nõustav Tokyo Sexwale avaldas arvamust, et mustanahalised jalgpallurid võivad boikoteerida 2018. aastal Venemaal toimuvat MM-finaalturniiri.

Venemaa jalgpallis on rassism tõsiseks probleemiks ning Sexwale on ärgitanud ka Venemaa presidenti Vladimir Putinit, et too võtaks selle probleemi lahendamise tõsiselt käsile, kirjutab The Guardian.

Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Sexwale oli omal ajal poliitvang ning talle määratud karistust kandis ta kurikuulsal Robben Islandi vanglas. «Moskvas on piirkondi, kus tumedanahalisel inimestel on ohtlik viibida. On olemas oht, et mustanahalised mängijad keelduvad Venemaale sõitmast. Sellist asja ei taha keegi,» rääkis Sexwale.

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA on karistanud Venemaa klubisid rassistlike fännide tõttu, kuid samal ajal ei ole sealne alaliit probleemi lahendamiseks suurt midagi ette võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles