Jalgpalliliidu kooliprojekt kogub hoogu: paari kuuga ligi 30 külastust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalliliit
Eesti Jalgpalliliit Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) eestvedamisel sel sügisel alguse saanud kooliprojekti raames on treenerid külastanud juba ligi 30 kooli üle Eesti. Kõikjal on külalised hästi vastu võetud ja tagasiside on positiivne.

EJLi noorteprojektide juht Teet Allas ütles, et alates augustist on gaas olnud põhjas. «Mul on väga hea meel, et olen saanud projekti kokku väga kihvti ja ambitsioonika treenerite tiimi, kuhu kuuluvad Rauno Tutk, Eneli Vals, Marko Pärnpuu ja Aleksandra Ševoldajaeva, kes vastutavad, et koolikülastused saaks kvaliteetselt läbi viidud. Samuti on projektil oma fotograaf, Kertu Tutk, kes jäädvustab enamuse koolikülastustest,» rääkis Allas.

«Koos rahvajalgpalli juhi Ants Juhveltiga ja paljude teiste jalgpalliliidu inimeste kogemuste ja teadmiste abil oleme projekti suured eesmärgid ja visiooni seadnud – nüüd tuleb need suuta ka ellu viia. Tänu toetajate Coca-Cola HBC Eesti ASi ja Nike’i suurele toetusele saame seda lihtsamalt teha.»

Allase sõnul on tagasiside olnud väga positiivne ja lapsed on alati nägu naerul lahkunud. Samuti on päevast kutsutud osa võtma kohalike klubide treenerid.

Lihula Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Janar Sõber märkis, et projekt üllatas teda positiivselt. «Kui iga alaliit sooviks ja jaksaks end niimoodi liigutada, siis oleks maakohtades koolisporti palju lihtsam teha,» märkis ta. «Olen väga rahul. Treeningu läbiviimine oli väga professionaalne ja hästi lastekeskne. Tundub, et kaasatud treenerid on hästi motiveeritud. Lisaks olen väga rahul kingitud raamatuga, sest ma pole enam ammu eesti keeles nii head metoodilist kirjandust lugenud.»

Toila Gümnaasiumi õpetaja Maarika Raja tunnistas, et ta oli veel õhtul emotsionaalselt ülesköetud. «Suurepärane, kui tulevad väljastpoolt oma ala spetsialistid ja teevad asju väga hästi. Muidugi on boonuseks ka kingituseks saadud uued pallid. Aitäh!» lausus õpetaja.

Teet Allas ütles, et järgmisest aastast on plaan alustada koostöös Eesti Koolispordi Liiduga (EKSL) uut osavusfestivali «Värav!» 1.-5. klasside õpilastele.

Kooliprojekti raames on iga kool saanud kingituseks NIKE pallikoti 10 palliga, 10 vesti ja 20 tähist ning ka raamatu «Jalgpall õpetab», mis sisaldab üle 200 harjutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles