Kolumnist võrdleb Tiger Woodsi Mike Tysoniga

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson (vasakul) Evander Holyfieldi hammustamas.
Mike Tyson (vasakul) Evander Holyfieldi hammustamas. Foto: AP / Scanpix

Florida ajalehe Naples News’i kolumnist David Moulton tõdeb, et maailma parim golfimängija Tiger Woods asub allakäigutrepil ning teda võib tabada sama saatus nagu kunagist maailma parimat poksijat Mike Tysonit.

Moulton toob kahe mehe vahel välja mitu sarnast joont.

Esiteks on Moultoni sõnul Woods kõige domineerivam sportlane pärast Tysonit. Kui Tyson aastatel 1985-1989 poksiringi astus, oli kindel, kes võidab. Samamoodi oli Woodsiga, kes finaalgruppi pääsedes võitis kõik turniirid.

Samamoodi on mõlemad mehed karjääri tipus olles elanud üle valusa kaotuse, millest suudetud toibuda.

1985 aasta novembris suri Tysoni treener ja mentor Cus D'Amato, kuid Tyson suutis veel kolm aastat poksiringides valitseda. 2006. aastal suri Woodsi isa ja treener Earl, kuid poeg püsis kuni petmisskandaalini golfimaailma teravaimas tipus.

Mõlemad mehed abiellusid noorelt ja mõlema abielu purunes pauguga. Tyson elas näitlejanna Robin Givensiga lahku minnes üle autoõnnetuse, millega ta sattus haiglasse. Woods tegi Elin Nordgreniga lahku minnes samuti autoõnnetuse. 

Kuna Tysoni sportlaskarjäär käis pärast probleeme alla ja päris tippu ta enam kunagi ei küündinudki, siis Mpulton arvab, et sama võib juhtuda ka Woodsiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles