Klitško läheb järjekordset võitmatut vägilast murdma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško
Vladimir Klitško Foto: SCANPIX

Ukraina poksikuulsus Vladimir Klitško astub tuleval laupäeval taas poksiringi, kui kohtub Hamburgis bulgaarlase Kurbat Puleviga. WBO, WBA, IBFi ja IBO meistrivöösid omav Klitško asub tiitli eest võitlema juba 26. korda.

Kui Klitškol peaks õnnestuma Pulevist üle olla, siis oleks see juba 17. edukas tiitli kaitsmine. Selles tabelis on ukrainlasest ees vaid Joe Louis (25) ja Larry Holmes (20).

194 cm pikkust Pulevit peetakse aga üheks Klitško viimaste aastate tugevamaks vastaseks. Senise karjääri jooksul on 33-aastane vägilane võitnud kõik 20 profimatši, neist 11 nokaudiga. Vaatamata suurepärastele näitajatele läheb ta Hamburgis 13 000 pealtvaataja ette siiski autsaiderina, kuid võites on tal võimalik tõusta päeva pealt legendiks.

Klitško on senise karjääri jooksul pidanud 65 matš, millest võitjana on ta väljunud 62 korral. 52 võitu on tulnud nokaudiga.

Klitško ja Pulev oleks pidanud kohtuma juba septembris, kuid siis lükkus matš ukrainlase vigastuse tõttu edasi. Nüüd kinnitas Klitško, et on vastasseisuks täielikult valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles