Rakverest lahkunud Kaibald: lähen Soome suusatama ja võtan aja maha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigor Kaibald Rakvere meeskonda juhendamas.
Aigor Kaibald Rakvere meeskonda juhendamas. Foto: Meelis Meibaum

Alates eelmise nädala lõpust juhendab Rakvere võrkpalliklubi peatreenerina Urmas Tali, kes vahetas välja Aigor Kaibaldi. Mäletatavasti jäi Tali pärast eelmise hooaja lõppu meistriliiga tasemel tööta, sest Pärnu temaga jätkata ei soovinud ja tõi Tali asemel suvepealinna Avo Keele. Seni tegeles Tali Viljandis noortega.

Kaibald töötas eelmisel hooajal Soomes meistriliiga naiskonna Woman Volley abitreenerina, enne seda juhendas ta meistriliiga tasemel TTÜ meeskonda, ent vallandati sealt 2013. aasta kevadel.

Selle hooaja eel jäi omakorda juhendajata Rakvere, sest nende senine loots Rainer Vassiljev siirdus Tallinna Selverisse. Lõpuks sõlmis Rakvere kolmeaastase lepingu Kaibaldiga.

Klubi president Raigo Pärs ütles, et lahku mindi vastastikusel kokkuleppel. «Tegelikult polnud treenerivahetus vaid otseselt seniste tulemustega seotud. Kõige õigem on ilmselt öelda, et asjad ei toiminud soovitud viisil. Kolm kuud on küll lühike aeg, aga leidsime, et see on hetkel õige otsus. Võib ka juhtuda, et mingi aja pärast oleme samas seisus nagu praegu, aga hetkel otsustasime nii,» ütles Pärs.

«Klubi soovis leida lisakäiku ja loodame, et uue peatreeneriga see tuleb. Eks Urmas oskab täpsemalt rääkida, kuidas ta meeskonnaga edasi plaanib minna,» lisas Pärs.

Kaibald kinnitas sama, põhjendades, et ei soovi lahkumise täpseid tagamaid paljastada: «Leppisime kokku, et ma ei kommenteeri seda meedias, ja tahan sõnapidaja mees olla,» rääkis Kaibald. «Tegelikult oligi nii, et see polnud üksnes klubi soov, vaid tõesti mõlemad tahtsime nii. Mõistsin, et see koostöö ei toimi. Ei tahaks end allaandjaks nimetada, aga usun, et lahkumine oli mõistlik tegu,» sõnas ta.

Seega on Kaibald taas töötu staatuses ja kavatseb nüüd mõnda aega lihtsalt puhata. «Olen 30 aastat treener olnud ja raske on ala vahetada. Samas annan endale aru, et Eestis on kõrgeimal tasemel kuus treenerikohta ja juurde neid ei teki ning poole hooaja pealt on uue koha leidmine keeruline. Kuigi mitte võimatu,» arutles Kaibald, kes läheb mõneks ajaks Soome suusatama ja pärast seda vaatab, mis elu toob. «Hetkel ei oska ma öelda, mis homme toob, aga kiiret pole.»

Uus juhendaja Urmas Tali ei suutnud esimeses mängus meeskonda võiduni tüürida, kui eile jäädi Läti valitsevale meistrile RTU/Robežsardzele alla 0:3, RTU alistas laupäeval ka Tartu Bigbanki 3:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles