Eesti taliujujad tõid hooaja avavõistlustelt hulga medaleid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti taliujujate koondis Jelgava võistlustel.
Eesti taliujujate koondis Jelgava võistlustel. Foto: Erakogu

Laupäeval sai Lätis Jelgavas alguse tänavune taliujumise võistlushooaeg. IWSA (Rahvusvaheline taliujumise assotsiatsioon) kalendri avavõistlus oli kuuendat korda peetud Jelgava roni kauss (Jelgava hüljes) lahtised karikavõistlused.

Võistluspaik asus Jelgava lossi taga kohaliku jahtklubi akvatooriumis Lielupe jõel. Mastides lehvisid seitsme riigi lipud: Läti, Eesti , Leedu, Soome, Venemaa, Inglismaa, Gruusia. Veetemperatuur oli viis kraadi, õhk viis pügalat soojem. Medaliarvestust peeti 12 vanuseklassis, vahendas taliujuja Malle Elvet.

Eestist startis üheksa ujujat: Henri Kaarma, Ergo Tamm, Irena Rosenberg, Aivar Rosenberg ja Raido Laidla Tallinnast, Artur Tikkerbär, Daniel Tikkerbär ja Margus Mironov Pärnu taliujumisseltsist ning Malle Elvet Tartust.

Võistlus algas 4x25 m teateujumisega, kus Eesti võistkond koosseisus Irena Rosenberg, Ergo Laidla, Aivar Rosenberg ja Henri Kaarma sai Jelgavas ronu tiimi järel teise koha.

Taliujumise maratondistantsi (450 m) ujuti vabas vooluvees. Esmalt krooliti 225 m silla suunas vastuvoolu ja seejärel tagasi. Eestlastest osalesid selles Kaarma, Tamm, Mironov ja Laidla.

Favoriidina startinud Kaarmale osutus kõvaks konkurendiks sakslane Christof Wandrasch. Kui pöördepoini ujuisd nad kõrvuti, siis allavoolu otsa tegi sakslane kiiremini ja võtis ajaga 5.47.82. Kaarma lõpetas mõnikümmend sekundit hiljem, ajaga 6.04.76. Kolmaski koht tuli Eestisse- Ergo Tamm jõudis poodiumile ajaga 7.14.06. Margus Mironovile neljas koht ja Raido Laidla oli kümnes. PIkal rajal lõi kaasa ka viis naist.

Medaleid said oma distantsidel kaheksa eestlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles