Magnus Pehrsson: nüüd hakkame rünnakule rõhku panema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil.
Magnus Pehrsson pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson peab enne kolmapäevast maavõistlust Norraga tegema koosseisus mõningaid muudatusi, sest valikkohtumiseni San Marinoga jääb pärast mängu vaid 72 tundi. Kuna aga valikmäng nõuab väravaid, asutakse juba Norra vastu ründemängu lihvima.

Pehrssoni sõnul on enne mängu Norraga terved kõik mehed peale ühe. «Henri Anieri puhul me hetkeseisuga ei oota, et ta saaks kolmapäeval mängida. Aga laupäevaks on ta loodetavasti terve.» Peatreener tunnistas ausalt, et mäng Norraga on puhas ettevalmistus laupäevaseks EM-valikmänguks San Marinoga, kus kõne alla ei tule ükski muu tulemus peale võidu.

«Keskendume ettevalmistusele laupäevaseks mänguks. Eeldatavasti valdame San Marino vastu rohkem palli kui senistes valikmängudes ja rõhk on palju rohkem rünnaku ehitamisel kui seni,» sõnas Pehrsson. «Otsustasime juba suvel, et septembris ja oktoobris paneme rõhu kaitsele. See plaan sobis ka meie esimeste vastastega. Nüüd peame suutma ise palliga paremad olla – selle harjutamiseks on küll vaid paar päeva aega, kuid ehk saame hakkama.»

Mängude vahele jääv aeg – 72 tundi – sunnib Pehrssonit koosseisuga varieerima. «Kindlasti kasutame ära kõik vahetused, aga loomulikult on neid, kes mängivad mõlemas kohtumises 90 minutit. Neljapäeval-reedel vaatame, kes ja kuidas San Marino vastu mängib. Tolleks mänguks liituvad meiega ka Artur Pikk ja Rimo Hunt – Pikk ei pääsenud sõjaväest tulema ja sellest on kahju, sest tal oleks olnud hea võimalus tugeva vastase vastu minuteid koguda. Hunt pidas aga alles eile liigamängu ega oleks jõudnud Norrasse lennata,» sõnas Pehrsson.

Et mitme Eesti koondislase mänguaeg on käesoleval hooajal koduklubis üsna kokku kuivanud, tekitab seegi Pehrssonile veidi peavalu. «Muretsemisel ei näe ma mõtet, sest see asi on minu kontrolli alt väljas. Küll aga oleme pidanud üsna palju arvutama, keda saan 90 minutit kasutada. Samuti on näiteks küsimärk, kuidas võrrelda mehi, kellest üks mängib pidevalt Eesti meistriliigas ja teine istub välismaal pingil. Aga see on nii olnud terve minu siinoldud aja ja tõtt-öelda olen sellega juba harjunud,» sõnas Pehrsson.

Norra on tema sõnul pisut erinev meeskond võrreldes näiteks Eesti hiljutise vastase Rootsiga. «Nad mängivad veidi teistmoodi, kaitses meenutab nende mäng näiteks Islandit – struktuur ja mängijate ülesanded on samad. Formatsioon on klassikaline 4-4-2 ning nad on võimelised nii kiireteks vasturünnakuteks kui ka rahulikumateks rünnakuteks. Kindlasti väga tugev vastane,» lausus Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles