Toobali meeskond kaotas segastel põhjustel kaks põhitegijat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Karli Saul

Kert Toobal pidi pühapäeval vastu võtma juba neljanda järjestikuse kaotuse Türgi meistrivõistlustel, kui tema koduklubi Inegöli Belediyespor jäi 1:3 alla Istanbuli Besiktasele. Mäng oli tasavägine, kui neljast geimist kolm lõppesid minimaalse kahepunktilise vahega. Kui enne kohtumist avaldas Toobal lootust, et seda meeskonda peaks võitma, siis pärast mängu rääkis ta volley.ee-le põhjalikult kaotuse tagamaadest.

Nimelt ei teinud viimases mängus kaasa senistes kohtumistes rünnakul põhiraskust kandnud Kuuba leegionärid Raydel Poey Romero ja Ismael Fernandez Luke, põhjuseks meeste soov klubist lahkuda. «Seis on väga segane, mõlemad mehed on meeskonnast välja arvatud. Nimelt otsustasid kuubakad neljapäeval trenni mitte ilmuda, samuti olid nad kadunud reedel ja laupäeval,» rääkis Toobal.

Põhjuseid lahetes jõudis Toobal otsaga Itaaliasse, nimelt sai diagonaalründaja Romero pakkumise tugevast Itaalia meeskonnast Trentino ning otsib nüüd võimalusi Inegölist lahkumiseks. «Ta tahtis lahkuda niisama, klubi aga polnud nõus. Mees solvus ja hakkas välja mõtlema põhjuseid, kuidas klubi on tema lepingut rikkunud,» selgitas Toobal. Tekib küsimus, miks ka teine Kuubast pärit leegionär treenimise ja mängimise lõpetas? Eesti rahvusmeeskonna kapteni Toobali sõnul on põhjused ebaselged, mängija soovib lihtsalt ära minna, kuna klubi olevat rikkunud ka tema lepingut: «Tundub, et üks neist tahtis minna ja teine lihtsalt noogutab kaasa.»

Sidemängija Toobal võib enda esitlusega viimases mängus rahule jääda, rünnakul tõi ta kolm punkti (kolmest katsest) ja lisas kaks ka blokiga. «Mäng oli korralik, aga lihtne polnud leida mehi, kes kuubakate punktid peaks ära tegema. Nad ju kogusid senistes mängudes kahe peale 40 silma,» mõtiskles Toobal murelikult.

Mängus on võrkpalli mõistes suured rahad

«Praeguses keerulises situatsioonis, kus oleme sisuliselt kaotanud kaks põhiründajat, tuleb nähtavasti ka eesmärgid üle vaadata,» sõnas Tooobal, avaldades ka kahetsust: «alguses tundus Türgis tulevat korralik hooaeg korraliku meeskonnaga, kuid kuubakat tõmbasid oma lollusega kogu kupatusele vee peale.»

Need summad, mis maksti Kuuba alaliidule ja Türgi alaliidule kahe mehe värbamiseks on kümnetes tuhandetes eurodes, lisaks meeste palgaraha. Toobal täpsustas olukorda: «Türgis on nii, et kolmanda välismaalase registreerimise tasu on 25 000 eurot. Kui tahame nüüd kuubalaste asemel uued mehed leida, peab kõik need summad uuesti makasma. Alguses oli klubil üleüldse plaan mängida kahe välismaalasega, aga liiga tugeva taseme tõttu kraabiti kokku raha ka kolmanda jaoks.»

Inegöli järgmine vastane on selle nädala pühapäeval toimuvas mängus Istanbuli BBSK, kus leegionärideks Läti diagonaalründaja Gundars Celitans, Valgevene nurgamees Siarhei Antanovich, horvaat Tomislav Coskoovic ja bosnialane Marko Matic.

Täisedu 15 punktiga jätkavad meistrivõistlusi Izmiri Arkas ja Ankara Halkbank, kolmandal kohal on võrdselt 9 silmaga Istanbuli meeskonnad Fenerbache, Galatasaray ja Besiktas. Inegöl hoiab 3 punktiga jätkuvalt kümnendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles