Rootsi hokitäht võib dopingu tõttu ikkagi olümpiahõbedast ilma jääda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicklas Bäckström.
Nicklas Bäckström. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) andis teada, et Rootsi hokitähe Nicklas Bäckströmi vabastamine dopingukaristusest kaevati edasi Spordiarbitraaži (CAS).

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ja Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF) otsustasid, et Sotši olümpiamängudel positiivse proovi andnud Nicklas Bäckström pole dopingutarvitamises süüdi ning tema võistluskeeld tühistatakse. Bäckström andis olümpifinaali eel proovi, mis sisaldas pseudoefedriini, ning jäeti finaalist kõrvale.

Rootsi koondise arst Björn Waldebäck tunnistas, et keelatud aine sattus Bäckströmi organismi astmarohuga, mida rootslane oli tarvitanud juba aastaid. Lisaks viitas IIHF karistuse tühistamisel sellele, et rootslase B-proovi ei käideldud reeglitepäraselt ning nii erines selle analüüsi tulemus A-proovi omast.

Praegu NHLis Washington Capitalsis mängivat Bäckströmi toetab ka liiga juhtkond. «WADA on organisatsioon, mis on selgelt ületanud oma esialgsete õiguste piirid ja eesmärgid. Nende tegutsemine on naeruväärne,» lausus NHLi asekomissar Bill Daly. Ookeanitaguses profiliigas ei kuulu pseudoefedriin keelatud ainete nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles