Michael Schumacheri ajalooline vormel läheb oksjonil müüki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacherile karjääri esimese poodiumikoha toonud Benettoni vormel-1 auto.
Michael Schumacherile karjääri esimese poodiumikoha toonud Benettoni vormel-1 auto. Foto: www.bonhams.com

Bonhamsi oksjonimaja müüb Benettoni vormelautot, millega seitsmekordne vormel-1 maailmameister Michael Schumacher saavutas elu esimese poodiumikoha.

Benetton B191B šassiinumbriga B191B-06 oli esmalt Nelson Piquet' ja Martin Brundle'i käsutuses, pääsedes esimest korda rajale 1991. aasta Ungari GP-l. Piquet osales selle autoga viiel etapil, sealhulgas talle kuninglikus sarjas viimaseks jäänud sõidul Austraalias. Brundle sai autoga sõita ühe etapi, enne kui see 1992. aasta märtsis Schumacheri käsutusse anti.

Sakslane võistles autoga Mehhiko etapil, mis oli talle vormel-1 sarjas alles kaheksas. Shcumacher näitas kiirust juba kvalifikatsioonis, kus sai kirja kolmanda aja, ning lõpetas ka sõidu kolmandana, tõustes elus esmakordselt vormel-1 sarjas poodiumile. Müügis olev auto on täpselt nendes värvides, milles Schumacher Mehhikos end kolmandaks kihutas. Pärast seda osales ta samal autol veel Brasiilia etapil, enne kui selle asemel võeti kasutusele uus mudel.

Oksjonimaja hinnangul võib ligikaudu 730-hobujõulise Fordi V8-mootoriga varustatud vormeli hind 30. novembril toimuval enampakkumisel küündida 240 000 kuni 300 000 naelani.

Rohkem pilte autost näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles