Väravajoone tehnoloogia võetakse arutluse alla

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallivärav
Jalgpallivärav Foto: Margus Ansu

Sel suvel toimunud jalgpalli MMi järel tõusis taas teravalt päevakorda küsimus, kas videokordused tuleks kasutusele võtta või mitte.


Nüüd teatas Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu president Sepp Blatter, et oktoobris toimuval Rahvusvahelise Jalgpalli Assotsiatsiooni Nõukogu IFABi (komisjon, kes teeb otsuseid jalgpallireeglite kohta) koosolekul arutatakse võimalust paigutada väravajoonele kaamerad.

Esialgu pidi koosolek toimuma juulis, kuid see otsustati edasi lükata, kuna siis olid kired seoses toimunuga jõudnud haripunkti.

Teatavasti on Blatter alati olnud videokorduste vastane, kuid nüüd on alaliidu juht näidanud selles asjas ka natuke avatumat meelt.

«Sellel koosolekul arutame võimalust paigutada väravajoonele kaamerad. See on nüüdsest päevakorras,» vahendas BBC noorte olümpiapäevadel esinenud Blatteri sõnu. «Minu isiklik arvamus selles küsimuses pole kunagi muutunud.»

«Kui meil on täpne ja lihtne süsteem, siis võiksime selle kasutusele võtta, kuid seni pole keegi suutnud välja pakkuda sellist võimalust,» lisas FIFA president.

Kuigi mitmel teisel alal on videokordused juba pikka aega kasutusel ning toimivad edukalt, on Blatter seni jäänud seisukohale, et tehnika kasutamine segaks mängu praegust voolavat kulgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles