Vetteli ootamatu väljaütlemine: ma olen Ferrari sõitja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Sebastian Vettel valmistas avalikkusele üllatuse, teatades Itaalia telesaates ootamatult, milline tulevik teda ees ootab.

Vettel viibis möödunud nädalavahetusel peetud Brasiilia etapi ajal Itaalia telekanali Sky Italia stuudios ning saatejuht testis lõbusa küsimustikuga tema itaalia keele oskust. Vettel pidi lõpetama lauseid, millest esimene kõlas: «Sebastian Vettel on...»

«Scuderia Ferrari sõitja,» kirjutas sageli nalja visata armastav 27-aastane sakslane kõigile ootamatult vastuseks. Ehkki Vetteli lahkumine Red Bullist ja liitumine Ferrariga on vormel-1 ringkondades juba nädalaid avalik saladus ning tõenäoliselt on lepingutele allkirjadki antud, ei saa kumbki tiim seda ametlikult avalikustada enne, kui Ferrari pole lõpetanud lepingulisi suhteid McLarenisse siirduva Fernando Alonsoga.

Tiimi juhtkond keerutab seetõttu ajakirjanike küsimustele vastates jätkuvalt. «Kas avalikustame tulevikustrateegia hooaja viimasel etapil Abu Dhabis? Ma ei tea. Kõigepealt tuleb viimane sõit lõpetada. On olnud raske aasta ja Interlagoses ei läinud meil hästi,» põikles Ferrari uus president Sergio Marchionne esmaspäeval Fiati uue mudeli esitlusel lehemeeste arupärimiste eest kõrvale.

Küll aga näib Ferrari vormel-1 võistkonna juhi Marco Mattiacci jutu põhjal kindel, et tiimis jätkab Kimi Räikkönen, ehkki temagi hooaeg on olnud kehvapoolne. «Kimi on proff ega tunneta endal mingit survet. Meie koostöö sujub ja ta on üks sarja paremaid sõitjaid. Ehitame samm-sammult oma tulevikku,» lausus Mattiacci pärast Brasiilia etappi, kus Räikkönen lõpetas Alonso järel seitsmendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles