Rocki füsioterapeut: Peciukevicius on eemal järgmise eurosarja mänguni

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustas Peciukeviciuse vigastushetk eilses mängus Lukoil Academicu vastu.
Augustas Peciukeviciuse vigastushetk eilses mängus Lukoil Academicu vastu. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Vigastusega eemal olnud Rocki korvpallimeeskonna tagamängija Augustas Peciukevicius pidi eile euromängus Sofia Lukoil Academicu vastu pärast mõneminutilist esinemist platsilt jälle kõrvale astuma.

Rocki füsioterapeut Martin Vahimets, kuidas  vigastatud Peciukevicius end tunneb?

See vigastus on samas seisus nagu ennegi. Peciukevicius kõnnib ja saab joosta, kõik on justkui korras, aga kiired ning rohkem jõudu ja pingutust nõudvad liigutused teevad haiget. Eile enne mängu oli mehel soojendust tehes kõik korras. Ta ei kurtnud midagi, ülevaatusel ei olnud midagi tunda, et oleks valesti olnud.

Kas Peciukevicius ei naasnud pisut kiirustades platsile?

Ma arvan, et mitte, sest kolm viimast intensiivset treeningut viis viie vastu tegi ta kaasa, mu meelest oli see piisav tõestus, et tal lihtsalt mängida lasta. Mängupinge ja adrenaliin tekitavad lihastes lisapinget ja küllap oli Peciukeviciuse tahtmine liiga suur ning nõnda ta endale haiget tegigi.

Kui kaua ta nüüd eemal on?

Arvan, et Peciukevicius on eemal järgmise eurosarja mänguni (18. novembrini, mäng toimub Ungaris sealse meeskonna Egis Körmendi vastu – toim). Senikaua tegeleme intensiivselt ta tervise parandamisega, arvan, et kaks-kolm päeva on ta palliplatsilt täiesti eemal, isegi ei võta korvpalli kätte. Reedesest mängust jääb ta ka kõrvale.

Eile tundus, et ka mängujuht Tanel Soku vana seljavigastus lõi välja. Kuidas sellega on?

Soku selg pidas vastu, pigem tundus, et ta sai kelleltki löögi, mis tal hinge kinni tõmbas. Ta jääb ilmselt reedesest meistriliiga mängust Audentese SG/Noortekoondise vastu kõrvale. Ka peatreeneri arvates on mõistlik, et ta selle vahele jätaks ja ennast pisut turgutaks. Tegemist ei ole õnneks mingisuguse tõsise vana vigastusega.

Vahepeal jäi mulje, et Rocki mehed on justkui sõjast tulnud. Kuidagi palju tuli neid uudiseid vigastustest. Mis seisus meeskonnaliikmed nüüdseks on?

See on väga hea küsimus. Seda on raske öelda. Nad tulid hooajale vastu väga erinevate kohtade pealt: kes mängis enne lepinguga kuskil, kes oli koondises. Kui aga peab hinnangu andma, siis viiepallisüsteemis ikka nelja kirjutaks välja.

Peame järele mõtlema, kuhu on koer maetud, et neid vigastusi edaspidi vältida. See on selline iga-aastane jama: kõik kosuvad, siis üks tuleb, teine läheb. Pigem on individuaalne valmisolek a ja o – kui sellega on korras, siis on oodata head hooaega. Mänge on palju ja kui neis kõigis peab pingutama, siis vigastused juhtuvadki.

Üldiselt ma arvan, et meeskond on suhteliselt heas seisus. Olukord pole väga hea, pigem on hea kui halb. Kui oleks halb, poleks me eile Sofiale ka vastu saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles