Pehrsson kiitis meeskondlikku kaitsemängu ning ründajaid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Norra vaheline maavõistlus 2014. aasta sügisel. Vasakul Karol Mets.
Eesti ja Norra vaheline maavõistlus 2014. aasta sügisel. Vasakul Karol Mets. Foto: SCANPIX

Jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson oli pärast 1:0 võidumängu Norra üle oma hoolealuste esitusega rahul, eriti oli juhendajale meeltmööda koondise mäng avapoolajal, kui Konstanin Vassiljev ka kohtumise ainsa värava lõi. Lisaks sai kiidusõnu sinisärkide meeskondlik kaitsetöö ning Henrik Ojamaa ja Sergei Zenjovi hea esitus ründefaasis.

«Olen esimese poolaja mänguga väga rahul. Olime kaitses ühtsed ja head ning kogu meeskond – kaasaarvatud ründajad – töötas pidevalt tagasi. Leidsime hea klapi, kuid siiski polnud see perfektne esitus,» rääkis Pehrsson.

Teisel poolajal vahetas Eesti välja avapoolajal silmapaistvalt mänginud Konstantin Vassiljevi ja Sergei Zenjovi ning Norra lülitas sisse teise käigu. Siiski suutis Eesti oma värava puhtana hoida. «Tahtsime ka teisel poolajal kõrgemal olla ning rohkem palli hoida, kuid vastas oli siiski tugev meeskond. Ometi võitlesime kaitses kõvasti ning see tõi ka edu.»

Pehrsson oli enne kohtumist kinnitanud, et sellel nädalal on erilisel kohal ründemäng ning väravate löömine, kuna laupäevases EM-valikmängus San Marinoga on kindlasti vaja skoori teha. Norra vastu käisid ründajatest väljakul Henrik Ojamaa, Sergei Zenjov, Igor Subbotin ja Ingemar Teever, kelle kõigi mänguga jäi peatreener rahule.

«Ojamaa tegi väga tugeva esituse. Tema füüsiline vorm avaldas muljet, kuna pidas väga hästi vastu. Ta on viimase kuu jooksul oma füüsilise poolega palju vaeva näinud. Ta tegi hea mängu ning töötas meeskonna nimel. Tänane esitus oli tema poolt suur samm edasi,» kiitis Pehrsson Motherwelli ründajat.

Häid sõnu jagus ka Zenjovile ja Subbotinile. «Zenjov näitas oma head kiirust ja oli ohtlik. Ta ajastab oma jookse hästi ning tekitab kiirusega vastastele probleeme. Subbotin tegi aga head kaitsetööd,» jätkas ta. Pehrsson kiitis ka Teeveri esitust, kuid möönis, et kahjuks kogenud ründaja end üheksa minuti jooksul väga näidata ei saanudki.

Kohtumise lõpu eel viibis korraga väljakul koguni kuus mängijat (Artjom Artjunin, Dmitri Kruglov, Ilja Antonov, Aleksandr Dmitrijev, Teever ja Subbotin), kes laupäeval Levadia särgis Eesti meistriks krooniti. See ei olnud Pehrssoni sõnul juhuslik, kuna ta tahtis meeste head vormi ja tuju maksimaalselt ära kasutada.

Väravasuul alustas täna väikese üllatusena Mihkel Aksalu, kes tegi mitu head tõrjet ning hoidis seljataguse puhtana. Kas see tähendab, et Aksalu seisab väravas ka San Marino vastu? «Me ei ole otsustanud, kes laupäeval mängib. Aksalu tegi Soomes hea hooaja ning tahtsin talle võimaluse anda. Minu silmis on meie esinumber endiselt Sergei Pareiko, kes loodetavasti talvel endale ka uue koduklubi leiab,» rääkis Pehrsson.

NORRA - EESTI   0:1 (0:1)

Värav: 24. Konstantin Vassiljev

Hoiatus: 90.+1. Artjom Artjunin

Norra: 12-Ørjan Håskjold Nyland, 14-Omar Elabdellaoui (46. 17-Martin Linnes), 8-Håvard Nordtveit, 21-Vegard Forren, 2-Tom Høgli (46. 16-Per-Egil Flo), 15-Per Ciljan Skjelbred (68. 13-Jone Samuelsen), 23-Anders Konradsen, 6-Stefan Johansen (75. 7-Harmeet Singh), 20-Mats Møller Dæhli (57. 9-Martin Ødegaard), 10-Tarik Elyounoussi, 18-Håvard Nielsen (46. 11-Alexander Toft Søderlund).

Varus: 1-Rune Almenning Jarstein, 22-Sten Michael Grytebust, 3-Steffen Hagen, 4-Tore Reginiussen, 7-Harmeet Singh, 9-Martin Ødegaard, 11-Alexander Toft Søderlund, 13-Jone Samuelsen, 16-Per-Egil Flo, 17-Martin Linnes, 19-Fredrik Gulbrandsen, 24-Pål Andre Helland.

Eesti: 12-Mihkel Aksalu, 23-Taijo Teniste (46. 17-Enar Jääger), 4-Igor Morozov, 21-Artjom Artjunin, 19-Ken Kallaste (33. 5-Dmitri Kruglov), 18-Karol Mets, 16-Ilja Antonov, 14-Konstantin Vassiljev (46. 2-Joel Lindpere), 6-Aleksandr Dmitrijev, 11-Henrik Ojamaa (81. 9-Ingemar Teever), 10-Sergei Zenjov (46. 7-Igor Subbotin).

Varus: 1-Sergei Pareiko, 22-Pavel Londak, 3-Alo Bärengrub, 17-Enar Jääger, 5-Dmitri Kruglov, 2-Joel Lindpere, 7-Igor Subbotin, 8-Hannes Anier, 9-Ingemar Teever, 13-Martin Vunk, 15-Henri Anier, 20-Gert Kams.

Pealtvaatajaid: 9580

Peakohtunik: Martin Hansson

Abikohtunikud: Fredrik Nilsson, Joakim Flink

Neljas kohtunik: Michael Lerjeus (kõik Rootsist)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles