Tänak: plaanis on avapäeval hea tunne kätte saada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho

Walesi ralli tänasel testikatsel viiendat aega näidanud Ott Tänak ja Raigo Mõlder plaanivad avapäeval kindla peale sõita.

«Olud nagu GB rallile kohased, on mudased ja libedad. Testikatsel oli algul autoga raske harjuda, aga tunne läks paremaks. Meie plaan on esimesel päeval hea tunne saada ja siis vaikselt kiirust tõsta. Jälgime ka konkurentide tempot, öösel vastu reedet lubab veel korralikku sadu ja see teeb kindlasti olud keeruliseks,» rääkis Tänak pärast neljapäevast testikatset. Testikatse võitnud Andreas Mikkelsenile ja Ola Floenele (Volkswagen Polo R WRC) kaotasid eestlased ühe sekundiga. 

Walesis sõidetav ralli on Tänakule ja Mõlderile tänavune kolmas ralli WRC autoga. Hooaja esimesel rallil WRC autoga, Rootsi talverallil, saavutasid nad absoluutarvestuse viienda koha. Portugali MM-rallil eestlased paraku katkestasid. Walesi rallil on Tänak ja Mõlder stardis M-Sport meeskonna poolt ettevalmistatud ja DMACK rehvitootja värvides Ford Fiesta RS WRC autoga.

Just Walesi MM-rallil tegi Ott Tänak koos Kuldar Sikuga 2011. aastal oma debüüdi WRC autoga MM-sarjas. Toonagi DMACK värvides sõitnud Tänak ja Sikk saavutasid tugeva absoluutarvestuse kuuenda koha. Olud tänavusel rallil on üsna sarnased tavalisele Walesi rallile, katsed on mudased ja libedad, mis paneb sõitjad korralikult proovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles