Jüri Ratas: keelatud ainetel ei ole korvpallis kohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliliidu president Jüri Ratas.
Korvpalliliidu president Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Korvpalliklubi Rapla Tyco esindaja informeeris täna Eesti Korvpalliliitu kanepit tarvitanud mängijast Kristers Zeidaksist. Alaliit mõistab keelatud ainete tarvitamise täielikult hukka, kirjutab basket.ee.

Õhtul enne TYCO Rapla ja BC Kalev/Cramo meistriliiga kohtumist tegigi Rapla korvpalliklubi avalikuks Kristers Zeidaksi kanepi tarvitamise. Korvpalliliit mõistab keelatud ainete tarvitamise täielikult hukka ning tahab loota, et tegu on üksikjuhtumiga. EKLi juhatus koguneb 18. novembril korralisele koosolekule ja arutab kindlasti ka juhtunut ja selle laiemat mõju.

«Eesti Korvpalliliidu selge ja ühemõtteline seisukoht on, et korvpallis nagu ka Eesti spordis laiemalt ei ole kanepil ega muudel keelatud ainetel kohta ja klubi peab tegema igakülgset koostööd SA-ga Eesti Antidoping selgitamaks välja kõik juhtumit puudutavad asjaolud,» ütles EKLi president Jüri Ratas.

EKLi peasekretär Keio Kuhi analoogset juhtumit lähiajaloost ei mäleta. Pole olnud põhjust dopingujuhtumit käsitleda, tegu on pretsedendiga. 

Jüri Ratas lisas: «Eesti Korvpalliliit tunnustab Rapla Tyco klubi juhtkonda ja peatreener Aivar Kuusmaa resoluutset käitumist juhtumi avalikustamisel. Tegemist on pretsedenditu juhtumiga, kus ei ole häid lahendusi. Leiame, et juhtumi avalikustamine on hetkel kujunenud olukorras parim käitumisviis. Eesti Korvpalliliit teeb igakülgset koostööd SA-ga Eesti Antidoping.»

Olenemata juhtunust oli ja on EKLil veel selle aasta sees kavas korvpalliklubide ja -treenerite koolituspäev Eesti Antidoping SA eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles