Nurger ja Jõesaar alustavad USAs hooaega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaar (palliga).
Janari Jõesaar (palliga). Foto: Erik Prozes / Postimees

Korvpallurid Janari Jõesaar ja Rauno Nurger alustavad Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva USA üliõpilasliiga NCAA hooaega. Kuna mõlemad kuuluvad Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku 14 EM-mängija vaatevälja, tuleb noormeeste tegemistel lombi taga seda hoolikamalt silma peal hoida.

Rauno Nurger debüteerib Wichita State Shockersi rivistuses, meeskonnas, kus esimest viiulit on kahtlemata raske mängima hakata. Wichita on noteeritud asjatundjate poolt liiga tugevuselt 11. tiimiks. See on WSUle kõrgeim asetus alates hooajast 1981/82, kirjutab basket.ee.

Nurgeri ja WSU avavastaseks on koduväljakul kohaliku aja järgi kell 20 algavas kohtumises New Mexico State, eeldatavalt nõrgem vastane. WSU võitis kõik üheksa kontrollmängu.

Nurger tegi U20 koondises mäletatavasti hea suve, tuues EMil keskmiselt 10,3 punkti ja 5,7 lauapalli.

Janari Jõesaar vahetas ülikooli ning kolis Ole Missist veidi nõrgemasse Texase Pan-American Broncsi, kuid mänguaja nimel tasus teekond ette võtta (Ole Missi eest mängis ta keskmiselt vaid 4,2 minutit ja tõi keskmiselt 2,3 punkti).

Kontrollmängudes on tartlane näidanud suurepärast minekut. Peagi 21-aastaks saav noormees on ka peatreener Dan Hipsheri silmis positiivne üllatus ning Broncs kodulehel pole ta kiitusega kitsi: «Janari on minu jaoks suurim üllatus ja lootus. Ta on väga hea ründemängija ning tegi ka Eesti koondises korraliku suve.»

Pan-American Broncs võõrustab eeloleval ööl Wayland Baptist Universityt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles