Talts Pendi ebaõnnestumisest: ma ei mõista, kuidas on võimalik 160-kilost kangi kolm korda mitte üles saada

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent.
Leho Pent. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Tõstmise MMil Almatõs ei saanud -94 kiloste seas võistelnud Leho Pent üles rebimise algraskust 160 kilo. Sellega kadus ka Eesti lootus saada Rio de Janeiro olümpiale kolm tõstjat. Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior oli hämmeldunud, pettunud ja kuri.

«Ma ei mõista, kuidas on võimalik 160-kilost kangi kolm korda mitte üles saada,» põrutas Talts. «See tähendab, et sa pole selleks raskuseks valmis või lihtsalt ei jõua tõsta. Aga kuidas sa ei jõua, kui rebisid kolm aastat tagasi 158 kilo? Vigastusi ju pole olnud, tõsteliit on kindlustanud kõik vajalikud laagrid ja muu. Midagi on täiesti valest, kas treeningmetoodika või... Arusaamatu!»

Talts leidis, et Pendi võetud algraskus polnud liiast. «MMile minnaksegi rasket kangi tõstma, 150 kiloga võid alustada Albu karikal. Ma ei taha kuulda sportlase vabandusi vaid analüüsi, miks nii läks.»

Kuna tänavusel ja järgmise aasta MMil kokkuvõttes 24 edukamat riiki saaksid olümpial välja panna vähemalt kolm tõstjat, oli Eestil tänaseni lootust. «Paljudel riikidel on võistlused läinud untsu. Saanuks Pent näiteks 12. ja Mart Seim pühapäeval 6. koha, olnuks me poolel teel kolme mehega Riosse. Nüüd on see võimalus Pendi tõttu kadunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles