Kümmel võitis Olosel veerandfinaali, ent loobus külma tõttu edasi võistlemast

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Margus Ansu

Peeter Kümmel võitis Olose esimese lume võistlustel sprindis kvalifikatsiooni ja veerandfinaali veenva ülekaaluga, kuid otsustas edasisest võistlemisest loobuda.

«Külma oli 18 kraadi ja polnud mõtet end piinata,» selgitas murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle ning lisas, et Kümmeli vorm olla hea.

Marko Kilp jäi esimesena poolfinaalist välja, küll aga pääses edasi Raido Ränkel, kes jõudis ka finaali, kuid jäi seal viimaseks, saades kuuenda koha. Kilbi lõppkohaks täna 13. Karel Tammjärv oli 17. ja Siim Sellis 21. Võitis soomlane Ari Luusua.

Naiste esikoha võitis Justyna Kowalczyk. Piret Pormeister ja Triin Ojaste sõitsid ühes veerandfinaalis ning kohtadeks vastavalt teine ja kolmas. Poolfinaali pääsenud Pormeister lõpetas oma sõidu 5. ja lõppkohaks talle täna  11 . Triin Ojaste sai kirja 15.  koha ja Kati Tammjärv  22. koha.

Olose võistluse järgi pannakse paika need, kes osalevad hooaja esimesel MK-etapil Kuusamos novembri viimasel nädalavahetusel. «Vastavalt statuudile pääsevad Kuusamosse kaks kvalifikatsiooni kiiremat ehk Kümmel ja Kilp. Kolmanda valib sprindikoondise peatreener Christoph Schmid.»

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles