Eesti jalgpalli ajalooline värav San Marino vastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis San Marinos.
Eesti koondis San Marinos. Foto: EJL

Eesti ja San Marino on seni pallimurul kohtunud vaid ühe korra, kui 2002. aastal teenisid eestlased Serrevalles Stadio Olimpicol 1:0 võidu (samal staadionil mängitakse ka sel korral). Kohtumise ainsa värava lõi toona Indrek Zelinski.

Eesti jalgpalli seisukohalt oli tegemist olulise tabamusega, kuna koos selle väravaga oli Zelinski löönud rahvusesinduse eest 22 väravat ja tol hetkel tõusis ta Eesti läbi aegade suurimaks väravakütiks.

Enne Zelinskit hoidis vastavat rekordit enda käes aastatel 1921-1935 koondist esindanud Eduard Ellman-Eelma, kes lõi koondise eest 60 kohtumisega 21 väravat.

Zelinski arvele jäi karjääri lõpuks 27 tabamust, praegu on koondise suurimaks väravakütiks 38 väravaga Andres Oper. Zelinski on tabelis teine ning Ellman-Eelma kolmas. Tegevmängijatest on 18 tabamusega parim Konstantin Vassiljev, kes on kokkuvõttes selles arvestuses viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles