EOK toob PÖFFile 12 spordifilmist koosneva eriprogrammi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinosaal.
Kinosaal. Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee (EOK) jätkab eelmisel aastal alanud edukat koostööd Pimedate Ööde Filmifestivaliga (PÖFF), tuues eriprogrammi raames kinolinale kaksteist spordifilmi.

EOK presidendi Neinar Seli hinnangul on spordi seisukohast tegemist väga tänuväärse koostööga. «Spordis on palju teemasid, mis vajavad delikaatsemat ja põhjalikumat käsitlust. Hukka mõista on lihtne, mõista raske. Filmi kaudu on võimalik panna inimesi mõtlema ka sügavamates kategooriates ning näidata spordi erinevaid rolle ühiskonnas – sport kui meelelahutus, sport kui väärtuste kandja, sport kui rahva ja rahvuste ühendaja, sport kui majandusharu, sport kui propaganda vahend, kui nimetada mõned neist,» ütles Seli.

«Eelmisel aastal oli PÖFFil linastunud spordifilmide vastu huvi erakordselt suur. See on tõestus sellest, et nii nagu on sport filmile, on ka film spordile tänuväärne partner. Spordifilmide traditsiooni jätkates ootaks ka mõne uue Eesti spordifilmi valmimist – lootust selleks on, sest juba järgmisel aastal peaks valmima dokumentaalfilm kahekordsest maadluse maailmameistrist August Englasest,» rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk.

PÖFFi põhiprogrammi kuulub tänavu kuus spordifilmi: Nõukogude Liidu tingimustes puhta spordi võimalikkust lahkav «Fair Play» (Tšehhi Vabariik, Slovakkia, Saksamaa, 2014), maadluse olümpiavõitjast Dave Schultzist kõnelev suurejooneline mängufilm «Foxcatcher» (USA, 2014), jalgpallifännide rolli Türgi protestiliikumises vaatlev «Istanbul United» (Tšehhi Vabariik, Saksamaa, Türgi, 2014), lugu Dunlopi võidusõitjate dünastiast «Maantee» (Suurbritannia, Iirimaa, 2014), Nõukogude Liidu jäähokimängijate elust jutustav film «Punaarmee» (USA, Venemaa, 2014) ning väikese riigi jalgpallimeeskonna võitlusest maailma halvima meeskonna staatusest välja rabelemiseks «Võiduvärav» (Suurbritannia, 2014).

Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film raames linastub teist sama palju spordifilme, mis sihtgrupile sobivalt keskenduvad pigem ekstreemspordi valdkonda kuuluvatele spordialadele – mootorrattasõit («Igal pühapäeval»), MMA ehk sportlik vabavõitlus («Kakluskirik»), rulasõit («Kogu see kaos» ja «Tim Zom tõuseb tuhast»), mäesuusatamine ja lumelauasõit (3D film «Lennukunst» ja «Minu nooruspäevad»).

Spordifilmid linastuvad Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva kinodes. Programmiga saab lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles