San Marino kangelane on löönud 40 protsenti koondise väravatest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Selva (nr. 10) kohtumises Inglismaa vastu.
Andy Selva (nr. 10) kohtumises Inglismaa vastu. Foto: SCANPIX

San Marino jalgpallikoondise ründajatest on vastaste kaitseliini jaoks olnud läbi ajaloo kõige ohtlikum mängumees Roomas sündinud Andy Selva. San Marinost pärit ema tõttu võis ta aga esindada väikeriiki, kelle eest on ta löönud kokku kaheksa väravat. 38-aastane ründaja kuulub koondisesse ka mänguks Eestiga.

Rahvusesindust 67 korda esindanud Selvat peetakse läbi aegade koondise üheks parimaks mängijaks ja kuni 2012. aastani oli ta ainus San Marino rahvusesinduse mängija, kes suutnud lüüa koondise särgis üle ühe värava. Tema tabamus tõi neile ka nende ajaloo seni ainsa võidu, kui 2004. aastal alistati maavõistlusmängus 1:0 Liechtenstein.

Selva kaheksast väravast on ülejäänud seitse sündinud valikmängudes ning nendest kolm on tulnud Belgia ning üks Austria, Walesi, Slovakkia ning Bosnia ja Hertsegviina vastu. Kaheksast väravast seitse on löödud aga Stadio Olimpicol, kus võõrustatakse ka Eestit.

Üle ühe värava on San Marino koondise eest suutnud lüüa veel vaid 30-aastane ründaja Manuel Marani. Ühe värava on kirja saanud kümme meest ehk kokku on San Marino koondis läbi ajaloo löönud 20 väravat, millest kaheksa ehk 40 protsenti on Selva nimel. Lisaks Selvale ja Maranile on tegevmängijatest väravani jõudnud veel Alessandro Della Valle ja Danilo Ezewuiel Rinaldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles