Solvunud Ecclestone: vormel-1 sarjas on vaid idiootidest mehaanikud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecclestone'i energiast on tänavu suure osa röövinud kohtuskäigud.
Ecclestone'i energiast on tänavu suure osa röövinud kohtuskäigud. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone teatas väljaandele The Independent antud intervjuus, et järgmisel aastal sarjas enam topeltpunkte ei jagata.

Tänavu antakse topeltpunktid Abu Dhabis peetava viimase etapi eest, kuid pea kõik sarja osalised on selle idee suhtes algusest peale suurt vastumeelsust üles näidanud. «See on absurdne ja karistab neid, kes on terve hooaja jooksul vaeva näinud,» sõnas neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. Mercedese bossi Toto Wolffi arvates ei meeldi topeltpunktid aga mitte kellelegi.

Ecclestone tahtis algselt, et topeltpunkte jagataks viimasel kolmel etapil, ent leppis siis ühega. Nüüd on ta solvunud, et ükski võistkond tema väärt plaani ei mõistnud. «Jah, üks etapp on tobe, aga mõelge, kui see kehtiks viimasel kolmel etapil. Siis peaks sul olema 150-punktiline edu, et võidus kindel olla. Tiimid ei võtnud seda ideed vastu, sest nad on kõik ühed kuradima idioodid. Nad on mehaanikud. Nad ei oska ette mõelda,» torises Ecclestone.

84-aastane Ecclestone ilmutas endale omast taktitunnet – või selle puudumist – ka pankrotti läinud või selle äärel olevatest Marussia ja Caterhami tiimidest rääkides. «Keegi ei tunne neist puudust. See on nende oma viga, et nad rahahätta jäid. Tuleb mõelda, kui palju saad kulutada, ja siis selle rahaga mõistlikult ümber käia. Naiste ja krediitkaartidega on täpselt sama probleem,» sõnas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles