Miks eelistasid Vesik–Jaani osaleda EMi asemel MK-etapil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Jaani kaitses palli järele viskumas.
Karl Jaani kaitses palli järele viskumas. Foto: FIVB

Ajal kui Rivo Vesik ja Karl Jaani osalevad rannavõrkpalli MK-etapil Kristiansandis, võtab Euroopa eliit üksteiselt mõõtu Berliini EMil. Miks pole Eesti esipaari Vana Maailma esivõistlusel?


«Olime pikalt EMi ootejärjekorras, sest edetabeli järgi ei mahu me 24 parema sekka,» selgitas Vesik. «Kristiansandi MK korraldajad pakkusid meile kohta põhiturniiril ja pidime kiiresti otsuse langetama. Mõni aeg hiljem saime teada, et oleksime ka EMile kutse teeninud, kuid olime Norra lennukipiletid ostnud ja loobumine toonuks kaasa rahatrahvi.»

Huvitaval kombel on maailma edetabelis 28. kohal asuvad Vesik–Jaani Euroopa pingereas alles 35ndad. Euroopa alaliidu (CEV) rannavõrkpallikomisjoni liikme Laos Lukase sõnul arvestatakse tabeli koostamisel CEVi korraldatud võistluste ja teatud tingimustel (Postimees ei hakka reeglite üksikasju välja tooma – toim) MK-sarja suure slämmi tulemusi. Vesik–Jaani on tänavu osalenud ainult MK-sarjas, kuid suurel slämmil on nende parimaks tulemuseks 17. koht.

Näiteks on Vesikust–Jaanist eespool Läti duo Artis Caics – Toms Šmedinš, kes pole tänavu MK-l põhiturniirile jõudnud. Ja miks korraldasid sakslased EMi just nüüd, mitte septembris, kui MK-sari läbi on?

«Kes maksab, see tellib ka muusika,» märkis Lukas. «EMi toimumisaeg oli paigas juba mullu novembris. Varasematel aastatel jättis FIVB suvel igas kuus ühe nädala CEVi võistluste jaoks. Kuna tänavu EM-sarja ei toimunud, loobus FIVB kokkuleppest,» märkis Lukas.

Vesik–Jaani alistasid Kristiansandi MK avaringis Rootsi võistkonna Hannes Brinkborg – Stefan Gunnarsson 2:1 (16, –18, 14), kuid jäid seejärel alla maailma edetabelis 12. kohal asuvatele brasiillastele Harley Marques Silva – Pedro Salgado 1:2 –14, 18, –13).

Täna lähevad Vesik–Jaani vastamisi teise sambamaa võistkonnaga, edetabelis 10. real paikneva Benjamin Insfrani – Bruno Oscar Schmidtiga, kellele on tänavu kaks korda kaotanud. «Oleme sel hooajal näidanud häid ja halbu mänge. Peame leidma kuldse kesktee. Esimese aasta kohta on tulemused normaalsed,» hindas Vesik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles