Eesti päästis San Marino neljaks aastaks häbist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino jalgpallikoondis.
San Marino jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Eestiga tehtud 0:0 viik oli seni Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) edetabelis viimasel kohal olnud San Marino jalgpallikoondise jaoks läbi ajaloo viiendaks mänguks, kus suudeti kaotust vältida. Kuna enne tänast oli viimane säärane tulemus pärit 2004. aastast, siis oli San Marino FIFA tabelis ka 0 punktiga viimane. Nüüd on vähemalt neljaks aastaks see mure neil murtud.

Nimelt püsivad mängutulemused FIFA tabelis neli aastat ja tänu täna saadud viigipunktile ei pea nad järgmised neli aastat kartma, et nad 0 punkti peale langeksid.

Esimest korda sai San Marino viigi kirja 1993. aastal, kui MM-valikmängus viigistati 0:0 Türgiga, 2001. aastal viigistati MM-valikmängus 1:1 Lätiga. 2003. aastal tehti maavõistlusmängus 0:0 viik Liechtensteiniga ja 2004. aastal võideti Liechtensteini maavõistlusmängus 1:0 Enne tänast olid need tulemused San Marino ainsas positiivsed tulemused. Nüüd on neid nelja asemel viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles