NBAs peeti üks selle sajandi näotumaid mänge

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Harden.
James Harden. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA on endiselt läänekonverentsi punase laterna rollis Los Angeles Lakers, kes läinud ööl kaotas suureskoorilises mängus 115:136 Golden State Warriorsile.

Esimese kümne mänguga kaheksa võitu ja kaks kaotust kogunud Warriorsi parim oli 30 punkti 15 korvisööduga Stephen Curry, Marreese Speights lisas 24 punkti. Üleplatsimehe tiitel kuulus 44 punktiga Kobe Bryantile, kusjuures Lakersi staar istus terve viimase veerandaja pingil ning korraks paisus kodumeeskonna kaotusseis isegi 36-punktiliseks. Lakersil on tabelis vaid üks võit ja üheksa kaotust.

Märksa kehvemini tehti aga skoori Oklahoma City's, kus kohalik Thunder jäi käesoleva sajandi ühe napima lõpptulemusega mängus 65:69 alla Houston Rocketsile. Viimati võideti NBAs mäng nii väikese punktisummaga 2005. aastal, kui Detroit Pistons sai 64:62 jagu Utah Jazzist. Mõlemad meeskonnad tabasid vähem kui 30-protsendiliselt - nii halba tabavust demonstreeriti liigas viimati 11 aastat tagasi.

Houstoni viskeprotsent oli 28,8 ning see on võitva meeskonna kohta kehvim alates 2000. aastas, kui Chicago Bulls suutis väljakult tabada vaid 28,6 protsenti visetest, ent alistada ikkagi Los Angeles Clippersi. Mäng oli igas mõttes inetu, sest kohtunikud määrasid neli tehnilist viga ja ühe sihiliku vea ning mängijad sõimlesid korduvalt omavahel. Rocketsile tõi James Harden lõpuks 19 punkti, ehkki tabas platsilt 17 viskest ainult viis. Endiselt ilma Kevin Duranti ja Russell Westbrookita mängiva Oklahoma poolel kogusid Lance Thomas ja Reggie Jackson võrdselt 15 punkti.

Ülikehv viskeõhtu oli ka Denver Nuggetsil, kes suutis New York Knicksi vastu teisel veerandajal platsilt läbi rõnga saata vaid ühe viske, kaotas veerandaja 8:31 ja mõistagi ka kogu mängu. Miami Heati kaotusmängus demonstreeris kõverat viskekätt aga Chris Bosh, tabades vaid kaks pealeviset 17st.

Kõik tulemused:

New York Knicks - Denver Nuggets 109:93

Miami Heat - Milwaukee Bucks 84:91

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 65:69

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 115:136

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles