Inglismaa alaliidu ekspresident: boikoteerigem Venemaa ja Katari MMi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi ametlik logo.
Venemaal toimuva 2018. aasta jalgpalli MMi ametlik logo. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliidu endine president David Bernstein avaldas arvamust, et Euroopa riigid peaksid Venemaal ja Kataris toimuvaid MM-finaalturniire boikoteerima, võrreldes Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) valitsemist Nõukogude Liidus toimunuga.

Eelmisel aastal ametist taandunud Bernsteini sõnul vajab Inglismaa boikoti korral liitlasi. «Üks riik ei suuda midagi mõjutada,» lausus ta BBCle. «Meid naerdaks välja. Aga peaksime tõsiselt kaaluma järgmiselt MMilt eemalejäämist, kui FIFAs ei viida läbi tõsiseid reforme. Selle all pean silmas ka seda, et Sepp Blatter ei kandideeri viiendat ametiaega järjest presidendiks,» sõnas Bernstein.

«Ühel hetkel tuleb jutt jätta ja midagi päriselt ette võtta. See kõlab äärmuslikult, aga ausalt öeldes on sama jama kestnud juba aastaid. Midagi ei muutu, asjad lähevad aina hullemaks. UEFAs on 54 riiki – Saksamaa, Holland, Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa on kõik mõjuvõimsad. Ilma nendeta ei saa õiget MMi korraldada. Neil on võimu, et FIFAt mõjutada,» sõnas Bernstein.

Lisaks võrdles ta FIFAt totalitaarse režiimiga. «Kohati meenutab see mulle Nõukogude Liitu. Keegi ei ava suud, ja kui mõni avabki, tehakse ta tümaks. Katari korraldajaks valimine oli spordiajaloo üks naeruväärsemaid otsuseid. Sama hästi oleksime võinud MMi keset talve Islandil korraldada. See otsus meenutab mulle Alice’it imedemaal,» sõnas Bernstein. «Astusin tagasi muuhulgas seetõttu, et ei taha tõtt-öelda enam FIFAga kuidagi seotud olla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles