Kas tahtmatus asendub noorusliku särtsuga?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Frank Liivak on heas vormis ning loodab täna koondisele kasulik olla
18-aastane Frank Liivak on heas vormis ning loodab täna koondisele kasulik olla Foto: Erik Prozes

Jalgpallikoondis taastub endiselt laupäevasest läbikukkumisest ehk 0:0 viigist San Marinoga. Meeskonna kogenuim mängija Sergei Pareiko ei taha sellist esitust koondiselt enam kunagi näha ning loodab, et mängijad teevad omad korrektiivid juba täna, kui sõprusmängus minnakse vastamisi Jordaaniaga.

«Mängus San Marinoga polnud väljakul näha tahtmist,» ütles Pareiko, kes ise veidi üllatuslikult jälgis kohtumist varumeestepingilt, kuna peatreener Magnus Pehrsson oli väravasse usaldanud Mihkel Aksalu. «Nüüd Jordaania vastu peame endast kõik platsile jätma.»

Eesti tänaseks tugevuseks võib veidi kummalisel moel saada kogenematus. Koondisesse on kutsutud palju noori mehi, kes kõik tahavad end kõigest väest peatreenerile tõestada. «Mehed peavad aru saama, et selliseid võimalusi enda näitamiseks ei tule tihti. Võimalus on antud, kasutagu ainult ära!» tiivustas Pareiko noori jalgpallureid.

Valikusse kuuluvad teiste seas ka kõigest 18-aastased Henrik Pürg ja Frank Liivak. Pürg alustas tänavust aastat Eesti tugevuselt teisel liigatasandil Nõmme Kalju duublis, kuid juulis murdis äärekaitsja end ka meistriliigas pallivasse klubi esindusmeeskonda. Koondise peatreener ei julenud eile veel kinnitada, kas Pürg teeb täna ka koondisedebüüdi, kuid võimalused on noormehel kindlasti olemas.

Liivaku väljakule pääsemine peaks aga kindel olema. Kevadel Gibraltari vastu debüüti tehes jättis talendikas ründaja endast treeneritele hea mulje ning noormees ise on oma sõnul hetkel ka suurepärases vormis.

Itaalias Napoli noortemeeskonnas palju mänguaega teeniv Liivak on sellel hooajal juba mõne korra ka esindusmeeskonnaga treeninud. «See annab kindlasti veel motivatsiooni juurde,» tõdes Liivak. Ründajatest on lisaks Liivakule koondises vennad Hannes ja Henri Anier, Igor Subbotin, Rimo Hunt, Rauno Alliku ja Ingemar Teever.

Peatreener Pehrsson kinnitas eile, et Eesti läheb taas väljakule ründava 4-4-2 formatsiooniga. Sama skeemi kasutati ka möödunud nädala võidumängus Norraga ja viigimängus San Marinoga.

Mida teavad eestlased aga mängu eel meie jaoks suhteliselt eksootilisest Jordaania koondisest? «Tavaliselt mängivad nad 4-2-3-1 taktikaga ning üsna sirgjooneliselt. Kaitses on nad agressiivsed, aga mitte kõige kompaktsemad – liinide vahele jääb ruumi,» kirjeldas Pehrsson vastaseid. Lisaks on Jordaania tulnud Eestisse peamiselt kodumaa liigas mängivate meestega ehk B-koondisega.

Liivak rõhutas, et fännidel tasub jahedal sügisõhtul Lilleküla staadionile tulla, kuna koondise eesmärk on väravaid lüüa ja võita. «Jordaania vastu on uus mäng. Läheme seda kindlasti võitma ja proovime San Marino viigi ära unustada. Sellised hetked lihtsalt tulevad jalgpallis ette ja midagi ei saa teha – selline on elu,» rääkis noor ründaja. «Midagi ei ole teha ja kahjuks ajamasinat meil pole. Elu läheb edasi.»

Pehrssoni sõnul teda laupäevane masendav esitus enam ei kummita ning ka öötundidel on rootslane korralikult und saanud. «Nüüd on tegemist uue olukorraga ning koosseisus on palju muutusi. Loodan, et noored mehed kasutavad oma võimaluse hästi ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles