Eestlased on uues populaarses jõutreeningus Baltimaade tugevaimad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Männistö.
Hanna Männistö. Foto: Martin Kaljuorg

Eesti mehed ja naised võidutsesid möödunud nädalavahetusel Lätis toimunud esimestel Baltikumi lahtistel meistrivõistlustel jõu- ja vastupidavusalal nimega CrossFit.

Lätis aset leidnud CrossFiti võistlusel The Baltics Throwdown 2014 tuli parimatel meestel läbida kokku viis ja tugevaimatel naistel neli erinevat võistlusala, millest igaüks koosnes kahest või kolmest erinevast harjutusest. Konkreetsete võistlusalade sisu selgus seejuures vahetult enne võistlusi. Kavas oli mitmeid erinevaid kangiharjutusi, hüppeid, ronimisi, jõutõmbeid ja -tõuse. Võistlusala pikkus ulatus neljast minutist 20 minutini, näidata sai nii plahvatuslikku jõudu kui ka tõelist vastupidavust.

Kui üldarvestuses krooniti võistluste kuningaks Taani imemees Casper Gammelmark, siis Balti riikide meestest läbis need väljakutsed kõige edukamalt üldarvestuses teise koha saavutanud Kevin Jurs. Meeste algajate kategoorias pälvis võidutiitli aga viimatinimetatu klubikaaslane, samuti CrossFit Tartut esindav Aleksandr Afanasjev.

Ka naiste arvestuses oli tartlastel põhjust võidurõõmuks, kuna algajate klassi võidukarika tõi koju CrossFit Tartus treeniv Hanna Männistö. Naiste edasijõudnute arvestuses pälvis sama klubi esindav Sille Vaiksaar üldarvestuses viienda koha, olles samuti Baltikumis treenijaist parim.

«Muidugi on pisut kahju, et kõik meie sportlased üldarvestuses poodiumi kõige kõrgemale astmele ei tõusnud, aga küll me jõuame, ala on Eestis veel väga uus. Meie CrossFit Tartus oleme tegutsenud vaid veidi üle kahe aasta,» sõnas Eesti esimese CrossFit klubi asutaja Ain Lubi. «Samas on meie areng olnud lennukas, kui veel sel kevadel oli Casper Gammelmarki edu Kevin Jursi ees ülemaailmsete CrossFiti võistluste eelvoorus mäekõrgune, siis nüüd võisteldi juba nagu võrdne võrdsega,» lisas Lubi.

Samuti kinnitas Lubi, et erinevalt paljudest klassikalistest nn olümpiaaladest, on CrossFit nii võistlus- kui hobispordina avatud kõigile. «Meie klubis treenivad külg külje kõrval kõige erinevamad inimesed, nii tippspordi plaanidest loobunud endised atleedid, kui ka viiekümneselt esimest korda trennisaali laekunud härrad ja prouad. Ma ei ütle, et mõlemad võivad alati saavutada ühesuguseid tulemusi, aga kindel on see, et mõlemad võivad saavutada tulemusi, mida nad alguses võimatuks pidasid,» rääkis Lubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles